УКР РУС

Україна відпустила Шотландію у таблиці коефіцієнтів УЄФА – на кону втрата гарантованого місця у Лізі чемпіонів

12 березня 2021 Читать на русском

Фіаско Динамо та Шахтаря у перших матчах 1/8 фіналу Ліги Європи можуть мати негативні наслідки для наступних єврокубкових кампаній.

Обидві українські команди напередодні невдало стартували в 1/8 фіналу Ліги Європи. Динамо вдома поступилось іспанському Вільяреалу 0:2, а Шахтар на виїзді був розгромлений італійською Ромою 3:0.

Динамо – Вільяреал: Емері мчить по чергову ЛЄ – хронічний жах українців, розгромний клас іспанців, захисники вбивають

Як наслідок, наші гранди не принесли очок в таблицю коефіцієнтів УЄФА і залишили Україну на 12-й сходинці з 33,100 пунктами. Невтішні результати не лише не наблизили нас до Шотландії, яка йде одинадцятою, а навпаки, відсунули ще далі. Кельти представлені у єврокубках лише Рейнджерс, який у матчі з празькою Славією розписав бойову нічию (1:1) і приніс своїй країні 0,25 бала у скарбничку. Тепер розрив між Україною та Шотландією у таблиці становить 0,275 бала.

Для того, аби обігнати Шотландію, Україні треба набрати ще хоча б 2 очки (одна перемога) у поточному євросезоні і дуже сподіватися на домашній провал Рейнджерс у матчі-відповіді 18 березня (до слова, за вихід у чвертьфінал (півфінал і фінал) передбачено додаткове бонусне очко). Однак, судячи з результатів та якості гри українських команд, зробити це буде вкрай важко.

Нагадаємо, чемпіон 11-ї в рейтингу країни за певних умов може розпочати гру відразу з групового раунду Ліги чемпіонів, тоді як 12-та сходинка не дає право на пряму путівку в груповий раунд ЛЧ.

Рома розгромила Шахтар у 1/8 фіналу ЛЄ – Фонсека передає привіт, тактичне фіаско Каштру і кінець старої епохи "гірників"