УКР РУС

Україна в плей-офф відбору на Євро-2024: відомі потенційні суперники, 33% на погане жеребкуванняbomb

22 листопада 2023 Читать на русском

Збірна України незабаром дізнається нових суперників у кваліфікації на чемпіонат Європи. Визначилися всі учасники плей-офф.

Україна не виборола пряму путівку на Євро-2024, посівши третє місце у групі за спинами Англії та Італії. Але наша збірна має запасний варіант через плей-офф, в якому беруть участь найкращі команди Ліги націй, які ще не вийшли на Євро. Для цього потрібно виграти два матчі – півфінал та фінал плей-офф.

Україна дала бій, але пропустила Італію на Євро-2024 – суддя на останніх хвилинах вкрав у Мудрика пенальті

Жеребкування плей-офф відбудеться 23 листопада о 13:00 за Києвом. Під час нього Україна дізнається, куди потрапить – у складніший шлях А чи легший шлях Б. Разом з "синьо-жовтими" у жеребі братимуть участь Фінляндія та Ісландія.

Якщо Україна потрапить у шлях А (на це 33,3%), то в півфіналі зустрінеться з Уельсом. У фіналі на нас чекатиме переможець пари Польща – Естонія.

Якщо Україна потрапить у шлях Б (на це 66,6%), то у півфіналі зустрінеться з Ізраїлем або Боснією та Герцеговиною – це визначить жереб. У фіналі доведеться грати з переможцем іншої пари, де буде Ісландія чи Фінляндія.

У підсумку бачимо, що дуже складних опонентів немає ніде. Найбільш неприємним суперником залишається кризова Польща, яка програла у відборі Молдові та Албанії. Уельс не пустив нас на ЧС-2022, однак тепер там немає Бейла, а збірна вдома віддає перемоги Вірменії.

Потрапляння у шлях Б подарує більше позитиву. Боснія та Герцеговина зараз на історично низькому рівні – фінішувала позаду Словаччини, Люксембурга та Ісландії. Ізраїль теж не вразив у кваліфікації, перегравши тільки Білорусь і Андорру.

Загалом сітка плей-офф виглядає наступним чином:

Шлях А

Польща – Естонія
Уельс – Фінляндія/Україна/Ісландія.

Шлях B

Ізраїль – Фінляндія/Україна/Ісландія.
Боснія і Герцеговина – Фінляндія/Україна/Ісландія.

Шлях C

Грузія – Люксембург
Греція – Казахстан.

Матчі плей-офф відбудуться 21 березня (півфінали) та 26 березня (фінали) 2024 року. Будь-який півфінал Україна проведе в гостях, а фінал може бути номінально домашнім.

Збірна України у відборі на Євро-2024: фінальна турнірна таблиця, результати і календар матчів