УКР РУС

Україна феєрично перестріляла Португалію – другий гол сина Гусєва, шоу динамівців вивело далі у відборі Євро-2022 U-17

16 листопада 2021 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Юнацька збірна України завершила перший етап відбору на Чемпіонат Європи 2022. Команда Олега Кузнецова вирвала вольову перемогу над Португалією (3:2)

Відбір Євро-2022 U-17, група 11. Перший етап, 3 тур

Португалія U-17 – Україна U-17 – 2:3

Голи: Жоау Гонсалвеш, 13 (пен.), Жозе Родрігеш, 57 – Гусєв, 43, Дзень, 61, Кремчанін, 81

Після поразки від Уельсу на старті кваліфікації завдання українців неймовірно ускладнилося. Потрібно було перемагати господаря і лідера групи, аби хоча б претендувати на одну з путівок, які отримують 4 найкращі збірні, що посядуть треті місця. У стартовому складі "синьо-жовтих" вийшли 3 гравці донецького Шахтаря і 8 представників Динамо, зокрема, Олексій Гусєв. Саме син легенди київського клубу Олега Гусєва зрівняв рахунок наприкінці першого тайму. Маткевич пробив з рикошетом у поперечину, а правий захисник юнацької збірної з третьої спроби добив.

Україна U-17 здобула першу перемогу у відборі на Євро-2022 – "синьо-жовтим" потрібен був подвиг для продовження боротьби

Для Олексія Гусєва це вже другий поспіль гол у цьому відборі. А починалося все не так оптимістично. Голкіпер Шахтар Владислав Кравець збив суперника, і зірковий юнак Браги реалізував пенальті. Португальці грали впевненіше, а в наших хлопців з гри моменти створював переважно тріо динамівців Кремчанін, Маткевич і Янчишин. Після перерви провалилися двоє "гірників". Капітан Янович дозволив себе обіграти у штрафному, лівий захисник Огарков проспав свого гравця на дальній стійці.

Після стандартів українці були гострішими, ніж у позиційному наступі. Маткевич зі штрафного поцілив у каркас воріт. Спрацював активний високий пресинг, і представники київського клубу забили 2 красиві голи. Спочатку Дзень класно пробив з льоту метрів з 25. А потім Кремчанін, в якого стало 2+2 за системою гол плюс пас, увірвався до штрафного і забив свій другий гол на турнірі. До слова, 16-річного правого вінгера відзначали ще за рахунку 1:0 португальські коментатори – пристойна техніка і цікава індивідуальність.

Португалія мала дещо кращі моменти, але характер і сміливість команди Кузнецова принесли плоди. У наших навіть більше ударів (12:10), хоча за кількістю влучань нічия 5:5, а гра цілком могла завершитися з тим же рахунком, але на користь суперника. Кілька сейвів голкіпера Шахтаря і 3 забиті юними динамівцями м'ячі вивели Україну на підсумкове перше місце, адже у паралельному матчі наш кривдник Уельс сенсаційно зіграв лише внічию з Казахстаном. Господарі, утім, не повинні дуже засмучуватися, адже пройшли в наступний етап з другого місця. Валлійцям ж навіть 4 набрані очки не дозволили потрапити у топ-4 третіх місць, які йдуть далі.