УКР РУС

Борусія М – Україна: Мудрик та інший сенсаційний дебютант дають перемогу – мільйони для українців і ложечка дьогтю

11 травня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Борусія Менхенгладбах програла вдома збірній України (1:2) у першій товариській грі для команди Петракова у 2022 році. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч 11 травня 2022 року

Борусія Менхенгладбах – Україна – 1:2

Голи: Носс, 14 – Мудрик, 9, Піхальонок, 82

Боруссія: Зоммер (Зіппель, 46) – Гінтер (Лайнер, 46), Фрідріх (Бенсебайні, 46), Ельведі (Мюзель, 69) – Скаллі, Гофманн (Нетц, 46), Райтц, Геррманн (Емболо, 46) – Штіндль (к) (Коне, 46), Носс (Нойхаус, 46) – Плеа (Беннеттс, 46)

Україна: Бущан (Різник, 46) – Конопля (Попов, 46), Забарний, Матвієнко, Караваєв – Сидорчук, Степаненко (к) (Піхальонок, 75) – Шапаренко (Сирота, 79), Буяльський (Бондар, 46), Мудрик (Булеца, 69) – Бєсєдін (Гармаш, 69)

Цей спаринг став прем'єрним випробуванням для команди Петракова після початку повномасштабного вторгнення російської армії вбивць, ґвалтівників і грабіжників на наші землі. Матч, як і онлайн-трансляція Борусія Менхенгладбах – Україна на "Футбол 24", стартував о 21:45 за Києвом. Збірна готується до битви з Шотландією у півфіналі плей-офф відбору ЧС-2022, запланованої на 1 червня. Також далі на національну команду чекають поєдинки Ліги націй. Гідно відповідаємо на активний високий пресинг Гладбаха у стартовому відрізкові.

Борусія М – Україна: онлайн-трансляція матчу – Мудрик дебютує, домінування Динамо в основі

Новачок відразу найкращий і заслужив свій швидкий гол

Кілька перспективних підходів до чужого штрафного, непогана гра в пас, хоча й без ударів, бо останні рішення дещо шкутильгають. Солідний відбір від України. Приємно, що відсутнє звичне для спарингів не зовсім серйозне ставлення. А ось і логічне завершення гарного стартового періоду. Обидва наші опорники відібрали біля своїх воріт. Буяльський і Бєсєдін розіграли, Шапаренко закинув у дотик. Мудрик випередив захисника і голкіпера, перевівши снаряд у порожні ворота.

Перфоманс Мудрика у дебюті за збірну у відеоогляді поєдинку Борусія М – Україна – 1:2

Пропустили надто легко, у подарунковому режимі

Все той же дебютант збірної приклався здалеку. З відскоком від газону, воротар впорався. Бущан дав маху на виході, Ельведі після накидання Плеа пробачив. А ось подарунком Коноплі, який віддав недбалий поперечний пас біля свого штрафного, господарі скористалися на всі 100. Бєсєдін блискуче відібрав. Мудрик пройшов далі, незважаючи на підкати двох суперників. Простріл вінгера Шахтаря в останній момент не дозволили замкнути Шапаренку. Грубо грає Буяльський, в якого трохи поїхала нога. Перед тим двічі дісталося Шапаренку.

Не зробили на фініші тайму те, що вдалося наприкінці матчу

Мудрик запалює швидкістю і фінтами на обох флангах, зміщується також у центр. Буяльський опинився праворуч, обіграв суперника, але знову не вистачає останнього пасу. Здалося, що провалилися українці в центрі, але ні. Насправді провели розумні маневри після втрати та гострого контрвипаду. Вміло спіймали Плеа в офсайдну пастку. Мудрик і сам ледь-ледь не дотягнувся після закидання Караваєва. Тайм завершується вбивчим моментом збірної України. Мудрик розіграв усе ідеально, а Шапаренко згадав Барселону, поціливши прямо у воротаря, хоча йому ніхто не заважав у межах штрафного.

Другий тайм починається так, як завершився перший. Мудрик на спорткарі пролітає флангом і подає, динамівець псує зусилля "гірника". Цього разу поганенький прийом завадив Сидорчуку. Черговий класний відбір від Бєсєдіна. Мудрик знову вибухає ліворуч, але вирішує щось середнє між перекиданням голкіпера і передачею на порожні ворота, до яких у форварда Динамо не було шансів дістатися без блоку захисників.

Мудрик продовжував розривати, а партнери – тринькати моменти

Караваєв продерся лівим флангом (сьогодні Сашко відпрацьовує за Миколенка, який в ці хвилини тримає оборону в АПЛ). Мудрик теж не найкращим чином підлаштувався у штрафному, втративши нагоду. Понад 20 тисяч фанатів завітали на домашній стадіон Борусії у благодійному матчі заради України. Гарна атмосфера на трибунах, німецькі фанати впоралися значно краще за політиків і дипломатів цієї країни. Караваєв вивів Сидорчука на ударну позицію після тривалої комбінації, в ході якої Мудрик вкотре прокатав захисника на п'ятій точці. Воротар потягнув на кутовий.

Не забили вони (знову провал молодіжного чемпіона світу на рівному місці!), забили ми...

Могутній удар Караваєва у пах прийняв на себе Мудрик. Це було дуже боляче, на полі лікарі. Щось з окоміром у захисників Шахтаря сьогодні. У першому таймі момент привіз Конопля, тепер Бондар віддав чужому біля володінь Бущана. Беннетс пробачив, пробивши вище метрів з 13. Попов і Забарний могли відзначитися після кутового. М'яч навіть влучив у руку суперника, однак судді вважають, що це не тягне на пенальті.

Розкішний момент, контра фактично 3 в 1. Караваєв трохи перетягнув, а потім від ноги захисника ледь не вивів уперед, простріл заблокували. Бондар з кількох метрів не влучив, замикаючи дальню стійку після кутового. І таки забиває джокер Петракова. Перехопив Гармаш завдяки злагодженому пресингові українців біля штрафного Борусії. Класною перепасовкою і ударом Піхальонка поміж ніг оборонця загіпнотизували воротаря, який навіть не ворухнувся, хоча снаряд пролетів зовсім поруч з ним.

Ударний фініш – збірна у на диво гарному стані

Провал в опорній зоні після програної боротьби вгорі на чужій половині поля. Різник, який замінив Бущана, витягнув непоганий удар. Забарний і Попов комбінують у чужому штрафному, німці відбиваються на останніх хвилинах. Шалений удар Сидорчука здалеку, черговий сейв голкіпера. Два голи дебютантів приносять справедливу перемогу Україні, яка була гострішою на стадіоні Борусія-парк цього вечора. Приємно не тільки тому, що перемогли. На матч без турнірного значення завітали приблизно 20 тисяч вболівальників, які зробили свій вагомий внесок у перемогу миру та цивілізації над вбивцями і людиноненависницькою ідеологією путінізму.

А на німецькому телебаченні у прямому ефірі задонатили на підтримку України понад 10,5 мільйона гривень. У нашої збірної вдвічі більше ударів та влучань у площину воріт, ніж у солідного середняка топ-чемпіонату, який є частеньким гостем в єврокубках. Суперник вийшов загалом основними силами, з маленькими домішками молоді та глухих резервістів. Вдалося показати впевнений контроль м'яча, солідний пресинг і відбір, красиві комбінації, натхненні вилазки в атаку. Від пари опорників Сидорчук/Степаненко чекаєш насамперед закритої гри позаду, а тут креатив зовсім не постраждав, а в захисній лінії обійшлося без стабільних провалів.

Молодіжні чемпіони світу Петракова і Шахтаря привезли 2 моменти, з яких суперник витиснув 50%. Був невдалий вихід Бущана на звичайнісіньку подачу. А так, щоб якісь ще смертельні нагоди, той не згадати. Так, Борусія давала грати, у фірмовому запалы атакувального Бундес-футболу. Подібного стилю відкритий суперник став ідеальним для дебюту того ж Мудрика, якого після такого шоу засипають дифірамбами навіть німецькі фанати. Однак і в наших хлопців місяці лише підготовки у спарингах за клуби та тренуваннях у збірній.

А ще ж не було таких визначальних гравців, як Маліновський, Зінченко, Ярмоленко, Миколенко, Яремчук, зайнятих дограванням у європейських чемпіонатах. Тому на привозах Бондаря та Коноплі, які не мають особливих шансів на основу в червневих матчах, варто акцентувати хіба що для розбавлення ідилічної картини. Є і такий нюанс, що матч був товариський, не всі суперники вбивалися задля результату. Але картинка гри України (брат за брата і за всю країну, осмислено, красиво), як і тренерські ходи з продуктивними замінами (Піхальонок забив, але ще ж асист Гармаша і передгольовий Булеци, які також вийшли по перерві), в загальному дуже імпонує.