УКР РУС

Україна – Словаччина: скільки заробляють і вартують їхні та наші зірки – Ярмоленко і Коноплянка коштують менше

9 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Україна і Словаччина зіграють у матчі 2-го туру Ліги націй. "Футбол 24" наводить цікаві цифри вартості гравців нашого найближчого суперника та порівнює їх з українськими хлопцями.

Матч Україна – Словаччина стартує в неділю вже о 16:00 за київським часом. Головні зірки словаків грають в чемпіонаті Італії. Причому найдорожчий з них – не 31-річний капітан Марек Гамшік, який виступає за Наполі. Атакувальний півзахисник коштує, за версією Трансфермаркт, 35 мільйонів євро. Натомість захисник міланського Інтера Мілан Шкріняр потягнув на всі 45 млн. Йому тільки 23, а він уже на прицілі таких клубів, як Реал, Барселона і Манчестер Юнайтед.

Словаччина – другий суперник України в Лізі націй, який скривдив Ярмоленка та компанію у відборі до Євро-2016

Якщо ж говорити про зарплати, то тут молодий вовк та гравець, якого словаки називають не інакше як "ікона", міняються місцями. Гамшік заробляє з-поміж земляків найбільше, хоча його клуб лише 5-й за розміром зарплатної відомості. Своїм гравцям Наполі загалом платить 94 мільйони євро, а той же Інтер – 116, і це третє місце. Отож, у Марека зарплата становить 3,5 млн євро на рік, і це третя найвища планка серед неаполітанців. Тільки Лоренцо Інсіньє (4,6) та Дріс Мертенс (4) мають більше.

Лоботка, Гамшік та Шкріняр – тріо на 95 млн євро

Шкріняр в Інтері заробляє 1,7 млн євро за рік, але це ненадовго. Або Інтер погодиться збільшити його заробітки, або це зробить інший топ-клуб. Адже навіть його партнери по центру захисту Міранда та де Врей отримують вдвічі більше.

Ще два гравці молодіжної збірної Словаччини прийшли на доволі пристойні оклади як для гравців, яким виповнилось не більше 21-го року. Так, захисник Давід Ханко виборов 400 тисяч євро річних, перейшовши у Фіорентину влітку. Нападник Самуель Мраз заробляє найменше зі словаків в Італії: 170 тисяч євро в Емполі, в якому усім гравцям загалом платять 16 млн євро. Вони представляють доволі цікаве покоління, яке на тижні розгромило Італію з Кутроне, Калабрією і Локателлі 3:0 у спарингу. Мраз забив один з голів.

Трансфермаркт оцінив вартість збірної Словаччини у 126,73 млн євро, а це тільки на пару сотень тисяч нижче за українських суперників. Однак Шкріняр і Гамшік суттєво дорожчі за наших топів (80 млн на двох). І навіть 23-річний півзахисник Сельти Лоботка коштує 15 мільйонів, а далі вже великий розрив.

Для порівняння, найдорожчий гравець збірної України Андрій Ярмоленко оцінений у 20 млн євро. Далі йдуть Олександр Зінченко (15), Марлос (11), Євген Коноплянка (10) і Тарас Степаненко (10). Загальна вартість гравців нашої національної дружини становить майже 127 мільйонів євро.

Якщо говорити про зарплати, то той же Ярмоленко в Борусії Д отримував 3,1 млн євро на рік. У Коноплянки накапує під 4 мільйони, а Зінченко пасе задніх з 1,150 млн євро (ходили чутки, що Манчестер Сіті збільшить йому оклад до 2,6 млн). Марлос і Ракицький на топі серед представників УПЛ – заробляють по 1,9 мільйона.

Україна – Словаччина: Шевченко може зробити 3 зміни у складі – названо кандидатів на основу