УКР РУС

Сассуоло двома пенальті зламав Фіорентину, гольове шаленство на Сардинії за 6 очок – Кальярі нокаутує Парму

17 квітня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках 31-го туру Серії А відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 31-й тур

Кротоне – Удінезе – 1:2

Голи: Сімі, 68 (пен) – Де Пауль, 41, 74

Вилучення: Де Пауль, 90

Сампдорія – Верона – 3:1

Голи: Янкто, 46, Габб'ядіні, 73 (пен), Торсбю, 82 – Лазовіч, 13

Сассуоло – Фіорентина – 3:1

Голи: Берарді, 59 (пен.), 62 (пен.), Лопес, 75 – Бонавентура, 31

Кальярі – Парма – 4:3

Голи: Паволетті, 39, Марін, 66, Перейро, 90+2, Черрі, 90+4 – Пеццела, 6, Куцка, 31, Ман, 59

Італія через два тижні пустить уболівальників на стадіони – є два жорсткі обмеження

Кротоне за сім турів до кінця чемпіонату відставав на 12 очок від рятівної сімнадцятої позиції. Звісно, в таких умовах про збереження прописки в еліті вже не може йти мови, але бодай перервати серію у чотири поразки команда була зобов'язана – благо, з Удінезе у рідних стінах цілком реально сподіватись на якусь нічию. Втім, завдання виявилось провальним.

Фріульці відкрили рахунок на 41-й хвилині внаслідок вривання Нестеровскі на лівий край штрафного та пасу під удар де Паулю. В середині другого тайму Кротоне відігрався з пенальті, який реалізував Сімі, однак вже на 74-й де Пауль оформив дубль – 1:2! Цей рахунок господарі вже не змінили, хоча на 90-й хвилині де Пауль ще й червону картку отримав. Фінальний свисток зафіксував впевнену звитягу Удінезе, якому вдалося перервати серію у чотири матчі без перемог.

У паралельному поєдинку зустрічалися середняки – Сампдорія приймала Верону. Гості відкрили рахунок вже на 13-й хвилині завдяки блискучому пострілу Лазовіча зі стандарту, а господарі до перерви так і не відігрались. Втім, вже за 53 секунди після неї генуезці забили у відповідь – це Янкто завдав удару з лету внаслідок відскоку на лівий край штрафного. 1:1!

Після цього підопічні Клаудіо Раньєрі збільшили оберти. На 73-й хвилині це вилилось у пенальті, який реалізував Габб'ядіні, а крапку у зустрічі поставив точний удар Торсбю на 82-й – 3:1! Верона після цього так і не прийшла до тями. Сампдорія святкує перемогу.

Сассуоло, попри майже вдвічі більше володіння м'ячем у першому таймі, поступалось Фіорентині за ударами у площину воріт. Одна з чергових спроб підопічних Джузеппе Якіні в середині першої сорокап'ятихвилинки завершилась взяттям воріт. Скориставшись помилкою суперника на своїй частині поля, "фіалки" розігнали стрімку контратаку, яка завершилась потужним ударом під поперечину від Джакомо Бонавентури з-за меж штрафного майданчика.

Все перевернулось з ніг на голову після перерви, коли Доменіко Берарді протягом трьох хвилин реалізував два пенальті. А за трохи Максім Лопес після розіграшу кутового потужним ударом з-за меж штрафного закріпив перевагу господарів.

Ігровий день завершили на Сардинії. Кальярі та Парма застрягли у зоні вильоту, відпустивши Торіно у відрив, тому їхній матч був класичним випадком боротьби за "6 очок". Гості ошелешили суперника двома швидкими голами за підсумками перших 31 хвилини. Щоправда, Паволетті відповів Пармі ще до перерви, зберігши чималу інтригу.

Після відпочинку перестрілка продовжилась. На 59-ій хвилині Денніс Ман відновив перевагу Парми у 2 м’ячі, Кальярі не відступає, гол Маріна – і вже 2:3. Розв’язка була шокуючою – господарі вирвали перемогу вже у компенсований час. Кальярі святкує успіх вперше з третього березня і наближається до рятівної зони на відстань 2 очок. Щоправда, у Торіно ще 2 матчі у запасі. Щодо Парми, то їхня доля вкрай печальна – передостання сходинка, шансів майже не залишилось.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ