УКР РУС

УАФ винесла офіційний вердикт щодо скандального вилучення Зубкова у матчі з Ворсклою

19 квітня 15:48 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Комітет арбітрів УАФ спільно з консультантом з арбітражу Ніколою Ріццолі пояснив червону картку вінгера Шахтаря Олександра Зубкова у матчі 24-го туру УПЛ проти Ворскли (1:0).

"Гравець № 11 (Шахтар) не враховує виходу воротаря з воріт і, намагаючись зіграти на випередження, не встигає відвести ногу, яка влучає в обличчя воротарю.

"Було видно, що суддя хотів допомогти Шахтарю": тренер Зорі закликав арбітрів якнайшвидше пройти детектор брехні

Швидкість, з якою нападник наблизився до воріт, робить таку динаміку ведення єдиноборства небезпечною для суперника. Ми повинні пам'ятати, що однією з головних цілей правил гри, а отже й арбітра, є саме захист гравців і, зокрема, голкіперів у воротарському майданчику, коли вони перебувають на землі, щоб захистити свої ворота. З цієї причини червону картку слід вважати правильною.

Ця візуальна динаміка (сповільнений рух) може зменшити інтенсивність контакту, оскільки відсутня швидкість, з якою нападник наближається до воротаря. Водночас видно, як гравець намагається відвести ногу, щоб уникнути неминучого контакту. З цієї причини ми можемо оцінити це втручання як граничне (на екрані монітора) і не очікуємо втручання VAR як у випадку червоної картки, так і у випадку жовтої картки", – йдеться у тлумаченні УАФ на офіційній сторінці організації.

Нагадаємо, після 24-х турів Шахтар лідирує у турнірній таблиці УПЛ, набравши 55 очок.

Шахтар домучив перемогу над Ворсклою в матчі УПЛ та відірвався від Динамо – вилучення Зубкова, магія Судакова і Кевіна