УКР РУС

У Зорі є офіційна і неофіційна зарплати – як і у всіх клубів УПЛ, – Рафаїлов

29 листопада 2019 Читать на русском

Генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов розповів про суми, які клуб витрачає на зарплати своїм гравцям.

"Клуб не приносить прибутку. В силу різних причин, в першу чергу – війни. У групі Ліги Європи ми брали участь тільки двічі – це 6 мільйонів. Всі чомусь рахують прибутки, але ніхто не рахує витрати. Не можу говорити, який бюджет Зорі, але скажу, що це трохи менше, ніж 5-7 мільйонів доларів.

Рафаїлов назвав клуб, який пропонував за Луніна більше, ніж Реал

Зараз є закон в Україні, за яким різні служби можуть використовувати цю інформацію. Вони можуть це використовувати як привід для перевірки. До того ж, у нас суспільство не готове до цього.

Провідний гравець Зорі в місяць може заробити 15 тисяч доларів, десь в цих межах. Але це не середня зарплата в клубі, вона у нас менша. Це про лідерів команди. По заробітній платі Зоря перебуває на 3-4 місці в УПЛ разом з Ворсклою. Якщо рахувати преміальні, то ще Олександрія. Але ми скоро скотимся до рівня Прибалтики. Ось у нас Шарпар перейшов туди – здається, отримує там 12 тисяч євро. В Білорусь чому їдуть стільки футболістів? У нас економіка країни і економіка футболу не дозволяють платити більше.

Ми ніколи не були фарм-клубом Шахтаря, – Рафаїлов про стосунки з "гірниками"

Ми платимо, як і всюди. Є офіційна і є неофіційна зарплати. Як і у всіх інших клубах УПЛ. У Шахтарі, думаю, зарплата йде білою, тому що є фінансовий фейр-плей, їх моніторять серйозно. А ось преміальні – таким чином. Чи є це ухиленням від сплати податків? Не буду на це питання відповідати. Думаю, у нас 90% населення ухиляється від сплати податків", – сказав Рафаїлов в ефірі програми ТаТоТаке.

"У Зорі мене називають "Хижаком": Назарій Русин – про методи Скрипника, червону картку і Динамо