УКР РУС

"У Львові залишилось 12 гравців": Дулуб – про легіонерів, спаринги і завдання на сезон

7 липня 2022 Читать на русском

Головний тренер "синьо-золотих левів" Олег Дулуб розповів про поточну ситуацію у таборі "містян".

"9 липня проведемо перший спаринг – з аматорами із Кормила (Давидів), які виступають у першості Львівської області. За тиждень вирушимо до Ужгорода, де зіграємо з Минаєм. На 20 липня у Львова заплановано контрольний поєдинок із чемпіоном Львівщини – Юністю (Верхня Білка), а 24-го зіграємо з Вересом. Ось такі найближчі плани.

Вихованець ФК Львів загинув, захищаючи Україну від російських окупантів

Серед тих, хто виступав минулого сезону, залишилось 12 гравців. Також ми запросили декількох лідерів молодіжного складу.

Щодо легіонерів... Пригадую, ще у січні, обмінюючись думками з клубним керівництвом, я стверджував, що Львову треба робити ставку на українських футболістів, оскільки минулого сезону легіонери не були такими помітними, як раніше. Втім, якщо відверто, то від двох іноземців, яких ми підписали в лютому – Іссьяра Драме та Фарука Міа, я б не відмовився. Це якісні виконавці, однак через низку причин їх не буде в команді.

На жаль, не обійшлось без втрат і серед провідних гравців із українським паспортом. Олексій Довгий виявив бажання піти в Рух, ще один ветеран — Сергій Політило вирішив повернутися до Чорноморця. Щодо Олександра Романчука, то він зараз на перегляді в одній із польських команд, але не виключений варіант, що він продовжить кар'єру у Львові.

Останніми тижнями ми з помічниками зосередилися на селекційній роботі. Декілька потенційних новачків вже перебувають у нашому тренувальному таборі, проте ще складно сказати, кому з них буде запропоновано підписати контракт. Ще є трохи часу для експерименту, хоча для нас це буде складний виклик. Адже проводити календарні матчі доведеться під час воєнного стану.

Щодо завдання на майбутній сезон – на цю тему ще не було розмови. Адже тренувальний процес та комплектація команди у розпалі. На мою думку, певну перевагу матимуть клуби, які представлятимуть Україну в єврокубках, які проводитимуть свої офіційні матчі за кордоном і зможуть дозаявити кількох легіонерів. Це серйозна підмога, але й ми не збираємося бути статистами", – сказав Дулуб у коментарі Zbirna.com.

Нагадаємо, за підсумками минулого сезону Львів посів у турнірній таблиці УПЛ дванадцяту сходинку.

Росія напала на Україну: 2 клуби зникають через звірячі обстріли, Хачеріді зізнався, як живеться під окупацією