УКР РУС

"У футбол грають мізками, а ноги лише допомагають": Заховайло дав кілька порад Миколенкові для адаптації в Евертоні

2 січня 2022 Читать на русском

Футбольний агент В'ячеслав Заховайло висловився щодо переходу Віталія Миколенка в англійський клуб.

"Багато хто зараз розмірковує в Англії про доцільність угоди. Я ж дивлюсь із оптимізмом вперед. Віталій, як то кажуть, не пересидів у Києві. Його вік дозволяє розмірковувати із оптимізмом на адаптацію. На Туманному Альбіоні зібраний за якістю весь бомонд із гравців з усього світу. Конкуренція величезна. І не кожен гравець зміг реалізувати свій потенціал. Причини різні.

Миколенко: Мене дуже зачепило те, що я не можу нормально попрощатися з гравцями Динамо

Хочу дати Віталію декілька рекомендацій. Він повинен знайти людину з місцевих, яка йому реально щодня допомагатиме. Насамперед, вивчити мову, зрозуміти культуру та ментальність місцевого населення. З футбольного погляду буде ще складніше. Спочатку будуть проблеми з комунікацією, і друзів у команді він з ходу не отримає. Ігрова ментальність дуже відрізняється від нашої.

І лише коли Віталій доведе своїм партерам у тренувальному процесі свою спроможність, лише тоді партнери розпочнуть його помічати та називати на ім'я. У цьому компоненті я у Миколенка вірю. Головне – не закриватися у собі з думкою: хочу до Києва поїсти борщу. Раджу спілкуватися лише із місцевими. Це реально допоможе швидше адаптуватись.

Отже, Віталію... Все у твоїх руках та мізках. Доведи всім і собі, що це лише перший крок у твоїй кар'єрі. Треба пам'ятати, що у футбол грають мізками, а ноги лише допомагають. Хай щастить", – написав Заховайло на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, Миколенко перейшов у Евертон 1 січня. Він підписав контракт з "ірисками" до червня 2026 року.

Трансфер Миколенка у цифрах і фактах: третій найдорожчий з Динамо і 15-й для Евертона, проєкція в топ-4 АПЛ