УКР РУС

Леванте здолав Сельту, Бетіс поступився Атлетіко, Реал Сосьєдад перестріляв Осасуну: 18-й тур Прімери, неділя

22 грудня 2019 Читать на русском

У рамках 18-го туру Прімери відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 18-й тур

Леганес – Еспаньйол – 2:0

Голи: Брейтвейт, 11, Ен-Несірі, 54

Осасуна – Реал Сосьєдад – 3:4

Голи: Арідан, 45+1, Авіла, 48, 84 – Оярсабаль, 15, Порту, 18, Едегор, 28, Ісак, 79

Вилучення: Ронкалья, 71 (О)

Бетіс – Атлетіко – 1:2

Голи: Бартра, 93 – Корреа, 58, Мората, 84

Леванте – Сельта – 3:1

Голи: Рожер, 60, 70, Майораль, 90+1 – Аспас, 13

У недільному матчі 18-го туру Прімери зустрічались дві останні команди чемпіонату – Леганес у рідних стінах приймав Еспаньйол. Господарі відкрили рахунок на 11-й хвилині – Брейтвет переграв кіпера у ближньому бою. По перерві Ен-Несірі красивим ударом у ближню дев'ятку подвоїв перевагу своєї команди. Еспаньйол огризався, однак створював набагато менше, так і не зумівши забити бодай один гол – 2:0 у підсумку.

Вальядолід без Луніна не втримав перемогу над Валенсією, Севілья переграла Мальорку: 18 тур Прімери, субота

В іншому поєдинку Реал Сосьєдад приїхав у гості до Осасуни. Гості видали дивовижний старт і вже на 28-й хвилині громили суперника 0:3. Спершу розкішна комбінація через центр завершилась ударом у кут від Оярасабаля, згодом Порту сам створив собі гол, обікравши захисника, а Едегор красивим ударом зі штрафного, здавалось, довершив розгром. Втім, Осасуна ще до перерви відквитала один м'яч зусиллями Арідана, а на початку другого тайму Авіла накрутив всіх у штрафному й легко підсік м'яч над воротарем. Однак на 71-й Ронкалья залишив господарів у меншості, а Ісак на 79-й поховав надії господарів на камбек. Героїчний гол Авіли наприкінці нічого не змінив – 3:4 у підсумку.

Бетіс приймав мадридський Атлетіко. Господарі у першій половині зустрічі більше володіли м’ячем, за рахунок чого не дозволяли супернику створювати достатню кількість гольових моментів і змогли втримати свої ворота на замку. По перерві ситуація не змінилась, однак "матрацникам" вдалось забити: після жахливої обрізки захисника Анхель Корреа перехопив м’яч і без надзусиль переграв голкіпера Бетіса. А за п’ять хвилин до закінчення матчу мадридці забили вдруге і, здавалось, зняли всі питання щодо переможця у цьому матчі. Однак на третій доданій до основного часу хвилині Марк Бартра рахунок скоротив. Та на більше банально не вистачило часу.

Сельта, яка у цьому сезоні не ловить зірок з неба, розраховувала на успіх у цьому матчі. Гості вже з перших хвилин взялись до справи і на 13-й хвилині відкрили рахунок: після подачі з кутового найрозторопнішим у штрафному майданчику Леванте виявився Яго Аспас. Гості впевнено контролювали гру до середини другого тайму, аж поки дублем не відзначився Марті Сальвадор Рожер. Вже у доданий час Борха Майораль поставив жирну крапку у матчі і підняв свою команду на дев’яту сходинку.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ