УКР РУС

Туніський Есперанс драматично став переможцем африканської ЛЧ та зіграє на Клубному чемпіонаті світу

10 листопада 2018 Читать на русском

Завершилась Ліга чемпіонів Африки. Есперанс, який представляє Туніс, у фіналі за сумою двох матчів здолав єгипетський Аль-Ахлі.

Туніський Есперанс став переможцем Ліги чемпіонів Африки завдяки неймовірному камбеку в матчі-відповіді проти єгипетського Аль-Ахлі. Після поразки в першій грі з рахунком 1:3 тунісці вдома взяли переконливий реванш 3:0. Це третя перемога в турнірі в історії Есперанса.

Der Klassiker, нова дуель Гвардіоли та Моурінью, візит Роналду до fashion-столиці: топ-5 матчів євровікенду

Цікаво, що перед матчем фанати господарів атакували автобус з гравцям Аль-Ахлі, внаслідок чого один з гравців отримав травми обличчя.

Ця перемога дала право Есперансу представляти Африку на Клубному чемпіонаті світу-2018, який пройде у грудні в ОАЕ. Туніський клуб став вже 5-м учасником клубного Мундіалю – раніше таке право здобули Реал Мадрид, мексиканська Гвадалахара, Тім Веллінгтон (Нова Зеландія), та Аль-Айн (ОАЕ).

До слова, сьогодні визначиться учасник Клубного ЧС від Азії. У матчі-відповіді фінального протистоянні зіграють Персеполіс та Касіма (перший поєдинок завершився з рахунком 0:2). Останнього учасника визначать Рівер Плейт та Бока Хуніорс.

Ліга чемпіонів Африки, фінал. Матч-відповідь

Есперанс – Аль-Ахлі – 3:0 (перший матч – 1:3)

Голи: Бгуїр, 45+2, 54, Бадрі, 86

Галатасарай – Фенербахче: перед матчем, який закінчився масовою бійкою, помер фанат – клуб зворушливо попрощався з ним