УКР РУС

"Циганков змусив трибуни підстрибнути, стадіон був в екстазі": преса Барселони приємно шокована українцем

18 лютого 2023 Читать на русском

Іспанський журналіст Джоель Себастьян висловив захоплення грою Віктора Циганкова, детально описавши усі його дії у переможному матчі проти Альмерії (6:2).

"Віктор Циганков був представлений уболівальникам з перших хвилин на домашній арені Монтіліві. Раніше він вже отримував декілька хвилин у матчі проти Валенсії та зіграв проти Кадіса на виїзді, попри фізичні проблеми, які виникли в останній момент.

"Навіжений": Ла Ліга оголосила вердикт Циганкову

Проти Альмерії він вперше вийшов у старті, і вболівальники, які не бачили його у формі київського Динамо в матчах Ліги чемпіонів, могли спостерігати, на що він здатен. Перший тайм був бездоганним, блискучим і чудовим. Акієме не зміг втримати м'яч і команда Мічела скористалася цим, забивши вперше. Коли гра максимально заспокоїлась, саме українець задавав тон. Спочатку він став головним героєм гола, скасованого через офсайд. А згодом Віктор виправився, забивши свій перший м'яч у складі "біло-червоних" після передачі Рікельме. За рахунку 3:0 Циганков змусив 8879 глядачів на трибунах підстрибнути, віддавши вишукану передачу на Хаві Ернандеса.

Циганков дуже добре ладнав зі своїми партнерами по команді і грав без надмірної наполегливості. Коли міг, брав ініціативу на себе, але коли бачив, що це не ідеальний варіант і не той, який потрібен команді, вважав за краще озиратися назад і шукати Арнау Мартінеса, Алекса Гарсію або будь-якого іншого партнера по команді, щоб переломити хід гри.

На 65-й хвилині українець був замінений на Тоні Вілью. Стадіон був в екстазі. А вболівальники "біло-червоних" вітали свою нову зірку. Циганков за трохи більше ніж годину продемонстрував, що є різностороннім гравцем, який може принести багато позитиву Жироні. І ця диференціальна цінність є саме тим, що в кінцевому підсумку дає спокій командам, які борються за те, щоб уникнути вильоту", – написав Себастьян на сторінках L'Esportiu.

Нагадаємо, Циганков став гравцем Жирони 17 січня. Динамо заробило 5 млн євро та отримає 50% від майбутнього продажу українця.

Циганков оформив дебютний гол та асист в Іспанії – Жирона забила 6, українець став одним із найкращих