УКР РУС

"Це неприйнятно": Реал, Барселона та Ювентус жорстко відреагували на погрози УЄФА

8 травня 2021 Читать на русском

Реал, Барселона та Ювентус не збираються погоджуватись із можливим покаранням, яке їм загрожує від УЄФА після організації Європейської Суперліги.

"Клуби-засновники постраждали та продовжують страждати від неприйнятного тиску, погроз та правопорушень з боку третіх сторін, які змушують нас відмовитися від проекту та права пропонувати рішення для покращення футбольної екосистеми за допомогою конструктивного діалогу.

Барселона, Реал та Ювентус можуть бути виключені з єврокубків на 2 роки – клуби досі не відмовились від Суперліги

За верховенства закону це неприйнятно, і судді вже винесли рішення на користь пропозиції Суперліги, наказавши ФІФА та УЄФА безпосередньо та органам, пов'язаних з ними, утриматися від будь-яких дій, які можуть нашкодити цій ініціативі.

Ми повністю усвідомлюємо різноманітність реакцій на ініціативу Суперліги. За необхідності, ми готові переглянути запропонований підхід. Однак, ми були б вкрай безвідповідальними, якби, усвідомлюючи потреби та системну кризу у футбольному секторі, що призвела до оголошення Суперліги, відмовились би від цієї місії.

Футбол смакує краще з Pepsi та Lay's! Дивися топові матчі Ліги чемпіонів та вболівай за своїх фаворитів із футбольним боксом від Pepsi та Lay’s – смачні чипси в поєднанні з освіжаючим напоєм ідеально підійдуть для гучної компанії.

Ми зі смутком відзначаємо, що наші друзі і партнери-засновники проекту Суперліги виявилися в такому ж неоднозначному становищі, підписавши вчора ряд зобов'язань перед УЄФА. Вони діють непослідовно. З огляду на матеріальні проблеми, які змусили 12 клубів-засновників оголосили про створення Суперліги кілька тижнів тому, ми вкотре заявляємо, що будемо діяти відповідально і наполегливо, аби досягати адекватних рішень попри неприйнятний тиск і погрози, що надходять від УЄФА", – йдеться у заяві на офіційному сайті Барселони.

Якою буде оновлена Ліга чемпіонів – збільшення кількості учасників, незвичний формат, ліквідація групового етапу