УКР РУС

Три англійські клуби готують 300-мільйонний позов до Евертона

17 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

Конкуренти Евертона намагаються створити ще більше проблем команді Віталія Миколенка.

Сьогодні, 17 листопада, стало відомо, що з "ірисок" знімуть 10 очок за недотримання правил фінансового фейр-плей. Втім, на цьому проблеми Евертона не закінчаться.

Манчестер Сіті і Челсі можуть викинути з АПЛ – покарання Евертона не залишає шансів для альтернативи

Як інформує Daily Mail, Бернлі, Лідс і Лестер мають намір подати до суду. Загальна сума позову – 300 млн фунтів. Вона склалася з оцінки клубів щодо збитків, завданих невильотом Евертона. Керівники трьох клубів провели переговори, під час яких наміри підтвердилися.

Минулого сезону "іриски" уникли вильоту з АПЛ у останньому турі. Лідс і Лестер вилетіли в Чемпіоншип. Бернлі вважає, що Евертон порушував правила фінансового фейр-плей ще позаминулого сезону. Тоді "бордові" вилетіли з АПЛ.

Усі три клуби висловлювали невдоволення тим, що вердикт у справі Евертона не був винесений ще під час попереднього сезону. Якби очки з "ірисок" зняли минулого сезону, то вони б вилетіли. Після того, як комісія АПЛ визнала Евертон винним, клуби вважають, що перебувають у ще сильнішій позиції.

Перспектива зіткнутися зі спільним судовим позовом від трьох інших команд є ще одним серйозним ударом для мерсисайдців і може зірвати заплановане поглинання американською інвестиційною компанією 777 Partners.

"Беллінгем виділявся вже у 15 років": українець у збірній Англії – відкривав Фодена і Рашфорда, працював із Фергюсоном