УКР РУС

"Трансфер Луніна в Реал тривав 2 роки", – Смалійчук розкрив резонансні деталі переговорів і критично оцінив роль Шаблія

21 березня 2020 Читать на русском

Український агент Олег Смалійчук розповів про невідомі аспекти переходу Андрія Луніна в мадридський Реал.

"Я не є агентом Луніна і ніколи ним не був. Я просто взяв Луніна і працевлаштував його в Реалі – за його бажанням, за згодою його батька.

Я запропонував Луніна в Реал, ще коли він грав за Дніпро U-19. Вперше батько Андрія прилетів у Мадрид, коли син був у Дніпрі. Тоді вже почався трансфер. Не думайте, що ми зустрілися, потисли руки та розбіглися. Трансфер Луніна в Реал тривав 2 роки.

Реал визначився з долею Луніна – на українця претендує чимало клубів

Реал бачив один план розвитку, а Андрій з батьком – інший план. Реал хотів, щоб він пройшов через Кастілью, через дубль. Є таке тут принципове значення, щоб футболіст рік провів у дублі. І тоді, коли ти переходиш у першу команду, тебе вже сприймають як кантерано. За тебе і вболівальники, і преса, тебе сприймають вихованцем, на тобі пріоритет.

А Луніни не хотіли так, вони хотіли вже грати. От Зоря вийшла в єврокубки, і вирішили піти в Зорю. Я ж був десь посередині. Переконував Реал, що не потрібно від Луніна відмовлятися, а Луніна переконував, що потрібно в Реал. Тому трансфер і тривав 2 роки.

Лунін як помилка Роналдо: українець змушує кусати лікті керівництво Вальядоліда

Яка роль Шаблія в цьому переході? Хтось працює, хтось приїжджає робити селфі – кожна людина обирає життєвий шлях, який вважає за потрібне. Який відсоток від трансферу він отримав? Я бачив документ, де було вписано 5%...

Послухайте, я вмію рахувати своє. Я точно нічого не отримав. Взагалі з жодного українського клубу не взяв ні копійки, продаючи гравців. Так, Зоря мені не заплатила. Реал? Звичайно, заплатив", – сказав Смалійчук в інтерв'ю ТаТоТаке.

"Не хотіли Луніна – жеріть": новий тренер Ов'єдо, іспанські ЗМІ та фани вихваляють українця, якого порівняли з політиком