УКР РУС

Наполі сенсаційно програв, Рома потіснила Аталанту з зони єврокубків, хоч не виграє 5 матчів поспіль

14 травня 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 35-му турі Серії А заплановано декілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 35-й тур

Верона – Торіно – 0:1

Гол: Влашіч, 29

Монца – Наполі – 2:0

Голи: Мота, 18, Петанья, 53

Фіорентина – Удінезе – 2:0

Голи: Кастровіллі, 7, Бонавентура, 90

Болонья – Рома – 0:0

Інтер здобув сьому перемогу поспіль, здолавши Сассуоло – Лукаку дублем відзначив день народження

Торіно у рідних стінах переміг Верону. Єдиний гол забив Влашіч, який на 29-й хвилині шикарно пробив з-за меж штрафного. Таким чином, Нікола став третім хорватом, якому вдалося забити мінімум 5 голів у своєму дебютному сезоні в Серії А – раніше це вдавалося тільки Маріо Пашалічу та Івану Перішічу.

Жодного турнірного значення цей тріумф для Торіно не мав. У Верони ж справи кепські – вона тримається прямо над зоною вильоту, не впавши туди тільки завдяки кращій статистиці особистих зустрічей проти Спеції. У "мастифів" та Коваленка рівність за набраними заліковими балами.

Наполі, після оформлення у минулому турі чемпіонства, дозволив собі розслабитись з Монцою. Лучано Спаллетті провів ротацію, дозволивши зіграти тим, хто рідко потрапляв до складу протягом сезону.

Резерв перевірку дітищем Берлусконі не пройшов: Мота забив в середині першого тайму, а по перерві у воротах своєї колишньої команди розписався Петанья. Як наслідок, четверта поразка Наполі в сезоні, а Монца піднімається з 12-ї одразу на 9-ту сходинку турнірної таблиці.

Фіорентина не без проблем здолала сусіда по турнірній таблиці – Удінезе. Обидві команди давно втратили бодай якусь мотивацію: забезпечили собі місце в Серії А на наступний сезон, а до єврокубків вже не дотягнутись. Однак, попри це, команди продемонстрували жваву боротьбу, в якій сильнішою виявились господарі. Кастровілі зробив заявку на перемогу вже на початку матчу, а на останній хвилині асистував Бонавентурі. Перемога принесла "фіалкам" восьме місце, Удінезе – дванадцятий.

У ще одному матчі Рома на виїзді розписала нічию з Болоньєю. Господарі значно переважали суперника, тож нулі на табло – прийнятний результат для команди Моурінью, яка, до слова, не може перемогти вже п'ятий матч поспіль.

Набране очко дозволило "вовкам" обійти у турнірній таблиці Аталанту і піднятись на шосту сходинку (Ліга конференцій). До Мілана і Ліги Європи – два пункти відставання.

Мілан ганебно програв Спеції перед другим півфіналом ЛЧ – команда Коваленка перервала провальну серію