УКР РУС

Ювентус переміг Удінезе й впритул наблизився до зони ЛЧ, Лаціо розгромив Салернітану, Торіно здолав Сампдорію

15 січня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у черговому турі чемпіонату Італії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 22-й тур

Сампдорія – Торіно – 1:2

Голи: Капуто, 18 – Сінго, 27, Прат, 68

Салернітана – Лаціо – 3:0

Голи: Іммобіле, 7, 10, Лаццарі, 66

Ювентус – Удінезе – 2:0

Голи: Дибала, 19, Маккені, 79

Супряга знову зацікавив Салернітану, – ЗМІ

У першому матчі дня Сампдорія приймала Торіно. На 13-й хвилині Фальконе врятував господарів після удару Прата низом. А за п'ять хвилин "моряки" зусиллями Капуто вийшли вперед. В середині тайму Сінго відгукнувся на навісну передачу і в стилі Роналду головою відновив статус-кво.

По перерві Прат сповна скористався навісом Лукіча, подвоївши перевагу "биків" і порвавши сітку воріт. Згодом Санабрія міг закривати питання щодо переможця, але його удар у дев'ятку потягнув Фальконе. Перемога принесла Торіно 31 очко і підняла на дев'яту сходинку турнірної таблиці, Сампдорія з 20 пунктами – п'ятнадцята.

Лаціо після поразки від Інтера випав із зони єврокубків, але перемога над аутсайдером – Салернітаною – повернула б римлян у топ-6 бодай на добу. Щоправда, 20-та команда Серії А у попередньому турі несподівано переграла Верону, тож була надія на цікаве протистояння. На жаль, битви не вийшло.

Вже на 7-й хвилині Іммобіле вивів "орлів" уперед з передачі Мілінковіча-Савіча, а на 10-й Чіро оформив дубль (асистентом виступив Педро). На 36-й капітан Лаціо міг і хет-трик оформити, замкнувши подачу зі стандарту, але м'яч після його удару головою влучив у поперечку. Добити Салернітану вдалося аж на 66-й хвилині зусиллями Лаццарі – 3:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Програму дня в Італії закривала зустріч у Турині між Ювентусом і Удінезе. Фаворит у протистоянні був очевидний, а гол "б'янконері" на 19-й хвилині лишень підтвердив очікування: Артур виконав закидання з глибини на лінію штрафного, Кін звідти віддав передачу п'яткою на Дибалу, а Пауло вирвався віч-на-віч з голкіпером – 1:0! Здавалося, що це початок погрому.

Втім, гол Пауло став єдиним реально гострим епізодом у першому таймі, та й по перерві Ювентус чогось цікавого не створював. Виключенням став тільки постріл Дибали на 65-й хвилині після обіграшу в стіночку з Маккені – м'яч пройшов поруч зі стійкою. На жаль, Удінезе не мав і таких моментів. Зрештою, на 79-й хвилині господарі добили фріульців зусиллями Маккені, якому вдалося замкнути подачу Де Шільйо на лінію воротарського. 2:0! Цей гол став останнім у зустрічі.

Юве святкує перемогу, набирає 41 очко й зрівнюється із Аталантою – четвертою командою Серії А. Щоправда, у бергамасків залишається ще два матчі в запасі (один з них буде проведений в неділю проти Інтера).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ