УКР РУС

Рома зіпсувала грандіозне повернення Умтіті, Наполі знову на вершині Серії А, Спеція з Коваленком поступилась Монці

9 жовтня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у 9-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 9-й тур

Торіно – Емполі – 1:1

Гол: Лукіч, 90 – Дестро, 49

Монца – Спеція – 2:0

Голи: Августо, 32, Марі, 63

Салернітана – Верона – 2:1

Голи: Пйонтек, 18, Діа, 90+4 – Депаолі, 57

Вилучення: Радовановіч, 90+7 (Салернітана, червона картка)

Кремонезе – Наполі – 1:4

Голи: Дессер, 47 – Політано, 26 (п.), Сімеоне, 76, Лосано, 90+3, Олівер, 90+6

Рома – Лечче – 2:1

Голи: Смоллінг, 6, Дибала, 48 (пен.) – Стрефецца, 39

Вилучення: Юльмен, 22 (Л)

Мілан обіграв Ювентус: знекровлені чемпіони покарали за боягузтво, Аллегрі отримав майстер-клас, тінь Мессі на Сан-Сіро

Програму дня в Італії відкривав поєдинок у Турині, де Торіно приймав Емполі. "Бики" програли у трьох матчах поспіль, тож сьогодні їм було потрібно за будь-яку ціну набирати очки – і команда зробила для цього достатньо. Господарі домінували, награвши майже на 2 очікуваних голи і стільки ж забивши у першому таймі, однак обидва м'ячі скасували через офсайди.

Емполі свої шанси не марнував. У роздягальні гості провели дві заміни, випустивши П'яцу та Дестро – і це спрацювало вже через три хвилини по перерві. Саме Дестро відкрив рахунок, вистріливши з лінії штрафного у падінні через себе. 0:1! Відіграти даний гол Торіно вдалося аж на 90-й хвилині зусиллями Лукіча, в якого влучив Луперто під час невдалого виносу від власних воріт. 1:1! Саме з цими цифрами на табло матч і добіг кінця.

Один з айтсайдерів Серії А – Монца – приймала Спецію. Дітище Берлусконі нарешті зуміло подолати кризу і в останніх двох матчах здобуло перші перемоги в чемпіонаті. "Орлята" не зуміли нав'язати боротьбу "біло-червоним" і пропустили по голу в кожному з таймів. Український півзахисник Віктор Коваленко, який останні три тижні відновлювався після травми, повернувся у стартовий склад. Наш співвітчизник каші не зіпсував, заробивши від статистичного порталу SofaScore доволі пристойні 6,7 бала, але був замінений на 60-й хвилині. Перемога принесла Монці 10 очок і підняла на 11-ту сходинку, Спеція з 8-ма пунктами опустилась на 15-й рядок.

У ще одному матчі Салернітана здолала Верону. Команди обмінялись голами у кожному з таймів і справа йшла до бойової нічиєї. Однак на четвертій доданій хвилині Діа перевернув все з ніг на голову, перервавши п'ятиматчеву безвиграшену серію своєї команди. Вилучення Радовановіча на 97 хвилині погоди у грі не зробило – Салернітана піднялась вже на одинадцяту сходинку.

Найгірша команда Серії А – Кремонезе – ледь не створила сенсацію з лідером чемпіонату. У перші десять хвилин команди обмінялись влучаннями у поперечину, а в середині тайму Б'янкетті збив суперника і привіз у свої ворота пенальті, який реалізував Політано. Одразу по перерві господарі зрівняли і в повітрі запахло сенсацією. В середині другої сорокап'ятихвилинки Сімеоне, який вийшов на заміну, дозволив вболівальникам видихнути, а у доданий час Лосано та Олівера добили бідолашний Кремонезе, повернувши Наполі на вершину Серії А.

Рома з боями перемогла Лечче і наблизилася до зони ЛЧ на відстань одного очка. За аутсайдера нарешті дебютував Самюель Умтіті, який не грав у офіційних матчах з грудня минулого року. Втім, чемпіон світу разом з партнерами лише спостерігав, як Кріс Смоллінг забиває на 6-й хвилині зустрічі. В середині тайму завдання Ромі полегшив Юльмен. Капітан Лечче отримав пряму червону за підкат з високо задертою ногою. Команда Моурінью надто рано повірила в успіх і примудрилася пропустити перед відпочинком. Умтіті прикрасив своє повернення асистом на Стрефеццу (5 гол сенсаційного бразильця в чемпіонаті)!

Рома повторила потужний старт і в другій половині. Абрахам хитро підставився під фол, заробивши пенальті для Дибали. Аргентинець легко оформив гол у 5 матчі поспіль, але під час виконання потягнув стегно. Моурінью випустив Матіча замість головної зірки. Цей гол виявився переможним, оскільки Лечче не спромігся на ще одне диво у меншості – 2:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ