УКР РУС

"Топ-клуби обирають не грати у такі лотереї": спортивний лікар пояснив, чому Інтер відмовився від Шапаренка

27 листопада 2023 Читать на русском

Лікар спортивної медицини Дмитро Бабелюк висловився щодо інформації про інтерес міланського клубу до Миколи Шапаренка.

"Показова історія Шапаренка, який був у вогні і зацікавив Інтер прямо перед розривом хрестів у грі проти Фенербахче. І у такому випадку Інтер відмовляється від трансферу Миколи з двох причин: гравець не буде доступним прямо зараз; невідомо яким він повернеться після відновлення і наскільки сильно збільшиться частота його травматизму.

Шапаренко міг стати гравцем Інтера – трансферу зірки Динамо завадила важка травма

Та історія доводить, що такі рішення мають сенс. Микола ніяк не може увійти в ігровий ритм після річного відновлення. Спочатку була травма сухожилля, зараз знову невідоме ушкодження (скоріш за все, м'язове), яке не дозволило йому зіграти з Рухом.

Порвати хрести завжди означає прийняти виклик. Невідомо як зреагує твій організм, які травми будуть спіткати, та якою буде ситуація загалом. Можеш, як умовний Довбик, не помічати навантажень, а можеш, як Шапаренко, довго шукати ритм та потерпати від травм. Топ-клуби обирають не грати у такі лотереї", – написав Бабелюк у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, минулого сезону Шапаренко пропустив більшу частину чемпіонату через важку травму, зігравши у 12 поєдинках (2 результативні передачі). У поточній першості Микола провів за Динамо 10 матчів, в яких відзначився голом та асистом. Напередодні матчу з Рухом Олександр Шовковський заявив, що у гравця знову пошкодження.

Динамо перемогло Рух, покаравши суперника за помилки – Кабаєв нарешті забив, Шахтар вже дуже близько