УКР РУС

Топ-10 зірок АПЛ, які тринькають найбільше гольових моментів – ви будете здивовані

20 березня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

АПЛ підрахувала, які з форвардів чемпіонату Англії втрачали найбільшу кількість нагод вразити ворота за 31 тур. У топ-3 знайшлося місце відразу для 2-х найкращих снайперів сезону.

Мохамед Салах, Ліверпуль (19)

Форвард Ліверпуля Мохамед Салах випереджає Мессі та всіх-всіх-всіх у боротьбі за Золотий бутс-2018 (приз найкращому бомбардиру всіх європейських чемпіонатів). Однак він же і тринькає найбільше гольових шансів в АПЛ, за статистикою офіційного сайту Прем'єр-ліги Англії. Єгиптянин забив 28 голів у 30 матчах, але встиг втратити ще 19 відмінних нагод, які просто зобов'язаний реалізовувати.

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті

Крістіан Бентеке, Крістал Пелас (18)

Екс-форвард Ліверпуля не є найкращим бомбардиром своєї команди і не входить навіть у топ-100 снайперів сезону зі своїми 2-ма голами. А міг би бути набагато вище. Адже нападник збірної Бельгії та Крістал Пелас посідає 2-е місце серед усіх гравців АПЛ за втраченими моментами.

Харрі Кейн, Тоттенхем (16)

Другий найкращий бомбардир англійського сезону (24 голи) посідає високе місце і в рейтингу тих, що втрачають найбільше гольових моментів. Ймовірно, "Ураган" міг би бути зараз як мінімум на одному топі, якби не травма.

Альваро Мората, Челсі (15)

Грає рідко, але хибить мітко. Форвард Челсі ризикує пропустити ЧС-2018 через свою погану форму, і тут уже подібна цифра нікого не здивує. У 2018-му в чемпіонаті Альваро ще не відзначався. Тим не менше Мората не завжди був такий мазій і 10 голів за поточний сезон АПЛ наколотив.

Серхіо Агуеро, Манчестер Сіті (13)

Аргентинський форвард посідає 3-є місце серед найкращих голеадорів сезону АПЛ і 5-е серед тих, хто тринькає супермоменти. Агуеро забив 21 гол за Ман Сіті і на відміну від конкурентів, яких навряд чи дістане у гонці снайперів, дуже близький до підсумкового командного золота.

Александр Ляказетт, Арсенал (12)

Страйкер збірної Франції, який коштував 53 млн євро, не повів "канонірів" за собою. Ляказетт забив тільки 9 голів у 26 матчах. А ось втрачав Алекс такі моменти, що тільки за голову й хапатись. Тому його 6-е місце в рейтингу мазіїв дивує хіба тим, що він не в топах.

Рішарлісон, Уотфорд (11)

Форвард-відкриття старту сезону востаннє забивав ще у листопаді. Бразилець відзначився 5 разів за Уотфорд плюс віддав 4 гольові паси, але потім відчутно здувся. Зате 20-річний Рішарлісон потрапив у зіркову компанію за іншим показником.

Габріел Жезус, Манчестер Сіті (11)

Ще один 20-річний бразильський нападник міг би бути вище у цьому списку марнотратників, якби не часті травми. Цікаво, що за поточний сезон Жезус відіграв уже вдвічі більше, ніж за минулий, а забив тільки на 1 гол більше – 8 за 21 матч. Марнування ідеальних моментів і травматичність не заважають Габріелу бути основним у збірній Бразилії (7 голів у 10 матчах відбору ЧС-2018).

Садьйо Мане, Ліверпуль (11)

Сенегальський вінгер є найменш результативною частиною феноменального атакувального трикутника Клоппа. Мане немало пропустив, але встиг забити 8 голів у 23 матчах англійського сезону та увійти в рейтинг тих, хто пробачає воротарів найчастіше.

Ромелу Лукаку, Манчестер Юнайтед (10)

Як не дивно, але в топ-10 лише один представник "червоних дияволів". Ну, а те, що це саме Лукаку вже дивує значно менше, зважаючи на його не завжди стабільну та ефективну гру. Ромелу входить у топ-5 бомбардирів сезону, однак 14 голів за 29 зіграних матчів – суттєво не те, чого сподівались фанати Манчестер Юнайтед від 85-мільйонного нападника.