УКР РУС

"Тільки ти зі своїми сталевими яйцями мені не розказуй": Кобін і Стороженко влаштували гучну суперечку у прямому ефірі

26 травня 2020 Читать на русском

Головний тренер Миная Василь Кобін та голова наглядової ради Металіста 1925 Сергій Стороженко не стримали емоцій під час обговорення подальшої долі Першої ліги.

Сергій Стороженко (далі в тексті – С.С.): Ми виступаємо за варіант повного чемпіонату. Ми завжди підтримували регламент, який, на мій погляд, при недбалому ставленні керівництва ПФЛ просто згвалтували і зганьбили український футбол на всю Європу. З цієї патової ситуації можна вийти тільки спортивним шляхом – це буде відповідати всім критеріям та умовам змагань.

Василь Кобін (далі – В.К.): Наша позиція незмінна: ми хочемо догравати чемпіонат в класичному форматі – 16 команд. Однак ми повинні мати чітку картину, яка гарантує закінчення нинішнього сезону.

С.С: Згвалтували один регламент, тепер хочуть згвалтувати інший. І все це через те, що ПФЛ під керівництвом пана Макарова нездатна була організувати клуби.

ПФЛ запропонувала 4 варіанти завершення сезону Першої ліги

Що стосується думки пана Кобіна, я хочу сказати: Не забувайте про те, що ще 2 роки тому ви були футболістом. Куди подіти професіоналів, які повинні грати? Де Профспілка, яка захищає футболістів? Ви думаєте про себе, а я – про український футбол. Необхідно згрупуватися і подолати те, що ПФЛ нас роз'єднала.

Ми взагалі можемо відмовитися від змагань, якщо будуть такі принципи, що кожен сам за себе. Це дуже неправильно.

В.К: Ось ви берете до уваги гравців. А за їхнє здоров'я ви турбуєтесь?

С.С: Я занепокоєний! Тому ми зробили все те, чого не зробили ви: дезінфікували автобус, базу, повели всіх у спецлабораторію. А ви не звернулися в жоден диспансер, і не ви одні. Ви брешете українському футболу. Я знаю тих, у кого в місті є дві інфекційні лікарні, і в жодну не звернулися. А ми пройшли повне комплексне гематологічне обстеження не тільки на коронавірус, а на всі традиційні і нетрадиційні інфекції в крові футболістів. А як ви думаєте про здоров'я футболістів?

"Ми точно не будемо брати участі у цій афері": Козловський розкритикував ідею догравання Першої ліги в неповному складі

В.К: Сьогодні ми виставимо результати тестів на сайті. 11 числа команда пройшла тест на коронавірус. Якщо ви не володієте інформацією – не варто роздувати з цього скандал.

С.С: Васю, якщо ви пройшли тестування, то які перешкоди? Чому ви суперечите самі собі?

В.К: Послухайте! Наша команда готова догравати. Дайте гарантії, що всі команди пройдуть тести і МОЗ дасть чіткі рекомендації.

Що стосується нашого бажання грати в Кубку України, то зазначу, що матчі на Кубок і поєдинки Першої ліги проводять різні організації. Ми дотримуємося всіх санітарних норм, але не впевнені в тому, що інші можуть собі це дозволити. Якби нам сказали, що можна дограти чемпіонат без обмежень – не було б ніяких проблем. Є таке поняття як форс-мажор.

С.С: Вася, ти тренер, тому потрібно йти і тренувати. Принцип професіоналізації в футболі ніхто не відміняв. А що стосується форс-мажору, то це непереборна сила. Що зробило керівництво ПФЛ для того, щоб подолати ризики пандемії? Нічого!

Я повністю підтримую позицію Оболоні і Інгульця, а також інших команд. З листопада минулого року футболісти не грають офіційні матчі. Якщо піти за тим сценарієм, який нам пропонує Макаров, то у вересні тільки почнуть грати. Дев'ять місяців не грають в футбол в країні. Фарерські острови вже почали грати, а 40-мільйонна країна не може організувати футбол. Це ганьба! Це не моя особиста позиція, мене підтримують футболісти, тренера, з якими я спілкувався до псевдо-зборів ліги. Мені дзвонили і схиляли до коаліції, яка відмовляється грати.

В.К: Потрібно закінчувати Першу лігу, так як є великі ризики для гравців і всіх людей, які мають відношення до футболу. Треба розширювати УПЛ, запускати 4 команди з Першої ліги. Призери напряму, а 4 місце Першої ліги зіграє з останнім в УПЛ. Потрібно готувати себе, країну і клуби, щоб не зірвати старт наступного сезону.

С.С: А якщо у вересні буде друга хвиля коронавірусу, що ви будете розповідати?

В.К: Будемо знову сидіти без футболу.

С.С: Ось його позиція, а моя – грати в футбол.

В.К: Ваша позиція – сидіти в кабінеті і розповідати, а не грати на полі.

С.С: Тільки ти мені зі своїми сталевими яйцями цього не розказуй!

Динамо чи Зоря у ЛЧ, доля титулу Шахтаря, "зручний" порятунок Карпат – 6 варіантів завершення сезону, і як догодити УЄФА