УКР РУС

"Таким спокійним я Луческу раніше ніколи не бачив", – Пятов пригадав переможний фінал Кубка УЄФА-2009

13 лютого 2019 Читать на русском

Воротар донецького Шахтаря Андрій Пятов розповів, що йому найбільше запам'яталося під час фіналу Кубка УЄФА 2009 року.

"Насправді той євросезон був для нас дуже непростим. Ви ж пам'ятаєте, восени і Мірча Луческу збирався йти. Важко було... Тоді ми вилетіли з Ліги чемпіонів, посіли третє місце в групі. А потім стали налаштовуватися на кожен наступний матч в Кубку УЄФА, як на вирішальний, і йшли вгору сходинка за сходинкою.

Трапп: Шахтар хоче перемогти Айнтрахт і не буде шукати виправдань

Що запам'яталося із фіналу в Стамбулі? Напевно, перерва. Чому? Таким спокійним я Луческу раніше ніколи не бачив.

Знаючи, який він завжди емоційний, та ще й з урахуванням того, що я в першому таймі припустився помилки, яка призвела до гола в наші ворота, очікував від нього трохи іншої реакції. Він говорив спокійним і впевненим голосом, і ось це у мене назавжди залишилося в пам'яті. Думаю, його спокій і впевненість передалися і команді.

Екс-асистент Луческу не виключає можливості повернення румуна в Україну

Звичайно, після фіналу довго не спалося. Таке буває, можна сказати, раз у житті. Емоції переповнювали. Плюс відчуття були десь двоякими: саме через ту мою помилку. Добре, що в підсумку склалося саме так", – цитує Пятова "Сегодня".

Нагадаємо, що у фіналі Кубка УЄФА 2009 року в Стамбулі Шахтар переміг німецький Вердер (2:1) і став останнім володарем трофею в історії турніру.