УКР РУС

Святкове чтиво. Одинадцять крутих матеріалів "Футбол 24", які ви могли прогавити

31 грудня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" пропонує топову добірку текстів нашої редакції, на які варто відволіктися у період Новорічно-Різдвяних свят.

1. Made in China. 5 причин, чому чемпіонат Китаю стане головною футбольною лігою світу

"Звідки гроші? Вони у китайських клубів є. І там розраховують, що їх стане ще більше. Так, минулого року медіагрупа Ti'ao Power купила 5-річні права на трансляції матчів китайської Суперліги за 8 мільярдів юаней (близько 1,25 мільярда доларів). І збирається на цьому заробити. Всі передумови для цього є: телевізійний ринок Китаю – найбільший у світі і оцінюється у півмільярда телеглядачів".

*******

2. "Синку, тобі не місце у футболі. Повертайся до мами". Надихаюча історія кар'єри Джеймі Варді

"Чим я займаюся у вільний час? Дім, доня, кохана дружина, вірний пес. Оце й усе", – скромно зізнається Варді. Зразковий чоловік і батько, сумлінний футболіст-професіонал, який товаришує із режимом. Своє він відгуляв ще у період виступу за "Стокбрідж", де навіть мав проблеми із законом. Висновки зроблені. Пригод вистачило на все життя".

*******

3. "У горах – свист куль, а біля стійки воріт – людина з пістолетом". Топ-12 нереальних історій життя Ігоря Шуховцева

"Спарені виїзди до "Котайка" з Абовяна і "Карабаху" з Агдама – це було щось із чимось. Страшні речі. Літали військовими літаками, а потім був не футбол, а марення. У горах чути свист куль, а біля стійки стоїть людина і примовляє "пропусти гол". На поясі у нього висить пістолет. Могли, стоячи біля штанги, за руку взяти. Перший тайм відіграли 0:0. На другий виходимо, а суддя нам каже: "Все, ви вже програли".

*******

4. "Про них відомо так мало, наче вони прилетіли з Місяця". Як команда, зростом 162 сантиметри, створила подвиг на Мундіалі

"Перед тим, як вирушити на Британські острови, футболісти збірної Північної Кореї пішли на поклін до Кім Ір Сена. "Він обійняв нас і сказав: "У сучасному футболі домінують європейці та південноамериканці. Але я закликаю вас: виграйте матч! А краще – два", – розповідає журналістам Лім Джун Сон. При згадці про Великого Вождя у колишнього футболіста на очах виступають сльози".

*******

5. "Дніпро", який ми не забудемо. Золотий склад Маркевича – де вони зараз

"Нинішні реалії "Дніпра" змушують сподіватися на інших виконавців, переважно молодь і досвідчених ветеранів, які будуть цій молоді передавати свій досвід. Ці хлопці пам'ятають славетну історію клубу і більш за все прагнуть стати її невід'ємною частиною. Ну а поки перезавантажений "Дніпро" "нарощує м'язи", ми дозволимо собі трохи понастальгувати, віддаючи належне людям, які на це заслуговують".

*******

6. "Я відірвався від копів, розігнавшись до 325 кілометрів". Правила життя Златана Ібрагімовіча

"Зараз у моїй колекції близько 30 трофеїв, але я хочу більше. Я не буду задоволеним до того моменту, поки не виграю все".

*******

7. "Моя щоденна доза – 20 пінт пива та кілька пляшок вина". Як стати алкоголіком і не втратити капітанську пов’язку

"Арсенал" став чемпіоном Англії-1989. "Ми спустошили у роздягальні кілька сотень пляшок із шампанським. Випили, звісно, не все. Більшість розбризкали, поливаючи один одного. Під час чемпіонського параду фани кидали нам банки із пивом. Всі подарунки ми прийняли із вдячністю і спожили з насолодою", – пригадує капітан команди.

Через рік "Арсенал" захистив титул, проте Боббі Робсон, головний тренер збірної Англії, не взяв вожака чемпіонів на Кубок світу в Італію. "Пішло воно все під три чорти", – Адамс грюкнув дверима і рушив до улюбленого пабу. Там стартував його особистий алкомарафон, який тривав сім днів поспіль".

*******

8. Криза в "Динамо". Ребров, Блохін, Газзаєв, Сьомін – кому належить цитата? Тест від "Футбол 24"

"Динамо" за останні роки неодноразово опинялося в ситуації, коли назрівала необхідність щось або когось змінити. В різний час різні головні тренери були змушені виправдовуватися за окремі невдалі виступи, або ж цілі серії таких невдач і часто їх тези на післяматчевих прес-конференціях мали достатньо спільних рис".

*******

9. "Він жбурнув телефон об стіну і розбив його". Маловідомі історії про сера Алекса Фергюсона

"Це трапилося якраз після того, як він закінчив тренерську кар'єру. Я був на полі для гольфу, де він грав. Я підійшов до нього і спитав: "Як справи, бос?" А він відповів: "Ні, ні, ні... більше ніякого боса, просто Алекс".

*******

10. "Нас називають "бандерівцями". Вроцлавське "Динамо" – сенсаційна та унікальна українська команда, яка підкорює Польщу

"Динамо" (Вроцлав) – абсолютно унікальна команда на теренах Польщі. Її склад на 100 відсотків сформований із українців. "Ми запропонували федерації таку концепцію, і нам її погодили. Тепер не маємо права заявляти ані поляків, ані білорусів, ані росіян – лише наших хлопців, – кажуть у клубі. – Більшість гравців – це ті, хто приїхав у Польщу, щоб заробити. Дехто мешкає тут по 3-4, а то й 7 років. Також у нас грають студенти. Вроцлав – студентське місто".

*******

11. Як Африка сенсаційно стала чемпіоном Європи, або Великий тріумф іммігрантів

"Загалом на останньому чемпіонаті Європи було 44 гравці африканського походження, а у фіналі цілих 17! Символічний їхній тріумф у країні, де безліч людей зі схожою долею. Символічно, що сталось це у 2016 році, коли рух біженців та мігрантів з усього світу набув нової сили".

Приємного читання!

"Найкращі у 2016 році": визначились найкращі футбольні персони року в Україні