УКР РУС

"Світ все одно почув наш заклик": Зеленський – про відмову ФІФА транслювати його звернення перед фіналом ЧС-2022

19 грудня 2022 Читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заборону головного футбольного органу демонструвати його спіч щодо миру перед вирішальним матчем Мундіалю.

"У Катарі відбувся фінал чемпіонату світу з футболу. Емоційний фінал, саме в цьому і є сенс футболу – кожен має шанс на перемогу, кожен може показати, що він найсильніший.

Україна принизила ФІФА у Twitter через заборону виступу Зеленського на фіналі ЧС-2022

Але змагання на полі для гри, а не на полі битви. І найгірше, що може трапитися – це червона картка, але не червона кнопка. Коли людей об‘єднує футбол, людей об‘єднує мир. Саме тому для цього дня я підготував спеціальне звернення від України до всього світу, до всіх, хто цінує мир і життя. Хоч ФІФА й заблокувала це звернення для показу на стадіоні перед фінальною грою у Катарі, але світ все одно почув наш заклик.

Наші футболісти поширили відео, Ярмоленко, вся збірна України, Шевченко, Шовковський, Модріч, Срна, Гвардіола, Рац та багато інших гравців. Я дякую усім. Держави-партнери підтримали, тисячі світових ЗМІ поширили", – сказав Зеленський у своєму традиційному зверненні.

Нагадаємо, Офіс Президента звернувся до ФІФА з проханням надати слово Володимиру Зеленському перед початком фінального матчу ЧС-2022, аби нагадати всьому світу про трагедію війни. Однак, отримав відмову.

Зеленський на фіналі ЧС-2022: з'явилося відео промови, яка не сподобалась ФІФА