УКР РУС

Суркіс пояснив, чому в УПЛ вже не можна залишити 12 клубів

4 травня 2020 Читать на русском

Президент київського Динамо Ігор Суркіс оцінив  ідею залишити в наступному сезоні Прем'єр-ліги 12 команд.

"Щодо цього я можу сказати лише одне: ми повинні поважати регламент. Прем'єр-лігою та федерацією було прийняте рішення, що з наступного сезону в УПЛ грає 14 клубів, а ще через рік – 16. Звичайно, пандемія коронавірусу на наших очах вносить корективи в усі футбольні процеси, але так чи інакше рішення затверджене, воно – офіційне, на нього орієнтуються клуби як УПЛ, так і Першої ліги.

Палкін: УПЛ варто залишити 12 клубів – такої ж думки дотримується Суркіс

Разом з цим, я вважаю: всі команди, які претендують на потрапляння в Прем'єр-лігу, повинні довести, що мають достатній потенціал для повноцінної участі в такому турнірі. Передусім, фінансовий і інфраструктурний. Іншими словами, їм потрібно належним чином пройти атестацію, зокрема – виконати фінансовий критерій.

В принципі, так і має бути – я не кажу нічого незвичайного. Хто завоює путівку за спортивним принципом і буде відповідати всім необхідним вимогам з точки зору атестації клубів, тому ніхто не буде вправі відмовити в участі в УПЛ", – сказав Суркіс в коментарі Футбольному клубу.

Динамо чи Зоря у ЛЧ, доля титулу Шахтаря, "зручний" порятунок Карпат – 6 варіантів завершення сезону, і як догодити УЄФА