УКР РУС

"Віллем ІІ не хотів його відпускати, але гравець сам виявив бажання перейти": Суркіс розповів про деталі трансферу Соля

16 січня 2019 Читать на русском

Президент київського Динамо Ігор Суркіс прокоментував трансфер іспанського форварда Франа Соля.

"Ми давно стежили за цим футболістом. Можна сказати, що вже рік наші селекціонери його відстежували. Ми хотіли його запросити ще влітку, але тоді у нас це не вийшло, перш за все, тому що Віллем II не хотів його відпускати.

Динамо офіційно оголосило про підписання Франа Соля

Йому пропонували перейти до клубу з англійської Прем'єр-ліги, але він з якихось причин не перейшов. Ми були наполегливі, і в цьому нам допоміг і сам футболіст, який виявив величезне бажання грати в Україні, що сьогодні ми бачимо не дуже часто. І це людина, яка народилася у Мадриді, пройшла школу мадридського Реала.

Він виявив бажання приїхати до нас – це дорогого коштує. Зрозуміло, тепер ми чекаємо від нього те, заради чого ми його запросили – голів. Думка наших селекціонерів була однозначною: це футболіст, який одразу може допомогти команді в тому аспекті, у якому ми, на жаль, мали потребу в цьому сезоні – у нас дуже кульгала результативність.

Не знаю, що було би, якби Бєсєдін був здоровий. Але зараз у нього знову є проблеми. Відповідно до висновку лікарів, Артемові, ймовірно, доведеться робити операцію. Тому придбання Соля дуже цінне для нас, і я дуже задоволений, що нам вдалося цей трансфер здійснити.

Соль націлений на атаку, вміє дуже добре асистувати партнерам, а головне – індивідуально завершувати дії всієї команди. Форвард для того і існує, щоб забивати голи.

Я сподіваюся, що ми придбали футболіста, який буде вирішувати цю задачу. У дуже важливих для нас матчах, як наприклад, з Аяксом, коли випав Артем Бєсєдін, у нас не було гравця, який міг би поставити завершальну крапку. Тому це дуже важливий футболіст.

Сподіваюся, йому не потрібно багато часу на адаптацію, так як він вже у зрілому віці. Думаю, вже завтра, у четвер, він відправиться на збори до Іспанії і з перших матчів почне демонструвати свій рівень", – цитує Суркіса офіційний сайт Динамо.

Топ-3 вражаючі факти про нового форварда для Динамо: чому Фран Соль – потенційно золота угода для киян