УКР РУС

Суперкласіко в Кубку Марадони: Карраскаль не застав нервову розв'язку, екс-захисник Динамо підвів Боку, а Тевес врятував

3 січня 2021 Читать на русском

Перша зустріч Бока Хуніорс і Рівер Плейт в рамках турніру Дієго Марадони завершилася нічиєю – 2:2.

Кубок Марадони

Бока Хуніорс – Рівер Плейт – 2:2

Голи: Абіла, 10, Вілья, 86 – Хіротті, 74, Борре, 77

Вилучення: Кампусано, 58 – Перес, 80

Бока і Рівер підійшли до очної зустрічі в статусі лідерів групи А – вогню й без того принциповому протистоянню додала турнірна ситуація. У складі господарів в центрі оборони вийшов колишній захисник Динамо Карлос Самбрано, а за гостей з перших хвилин грав екс-лідер Карпат Хорхе Карраскаль.

Карраскаль ефектним голом долучився до розгромної перемоги Рівер Плейт у Кубку Лібертадорес

Футболісти Бока Хуніорс відкрили рахунок швидким голом на десятій хвилині. Рівер Плейт у спробах відігратися багато контролював м'яч, але моментів майже не створював. Один з найкращих шансів забити мав Карраскаль, однак він влучив у стійку.

Хорхе виглядав досить слабко (пройшла лише половина обіграшів, програв 65% дуелей), хоча й заробив пару важливих фолів і віддав дві передачі під удар. Тренер зняв його на 68-й хвилині, після чого розпочалося найцікавіше.

Хіротті, який вийшов замість Карраскаля, відразу зрівняв рахунок. А допомогла йому помилка Карлоса Самбрано – перуанець у боротьбі з автором гола впав. Арбітр не вгледів порушення, а Хіротті безперешкодно розстріляв ворота.

Ще через три хвилини Рівер Плейт вийшов вперед голом Борре. Камери вихопили засмученого Тевеса – Карлітос вийшов на поле в дебюті другого тайму. Оператори знали, кого виділити. Тевес прорвався на оперативний простір і видав класний пас на Вілью – 2:2.

Підсумкова нічия на користь Бока Хуніорс. "Генуезці" залишилися на першому місці завдяки кращій різниці голів – очок у команд порівно. У фінал виходить лише переможець групи. Тому в останньому п'ятому турі Рівер Плейт повинен обігрувати Індепендьєнте з більшим рахунком, ніж Бока – Аргентинос Хуніорс.

Забив зі щитком у руці: яким було дебютне "класико" планети у перший день 2021-го