УКР РУС

"Страшна війна, це справжній фашизм": Пятов описав напад росіян на Україну

13 березня 2022 Читать на русском

Голкіпер Шахтаря Андрій Пятов розповів, як пережив початок війни росіян проти України.

"Таке відчуття, що це триває вже вічність. Страшна війна, це справжній фашизм – навіть не знаю, як пояснити словами. Одній людині щось наверзлося, і він вирішив напасти на мирну, вільну країну. Це найжахливіше. Як і всі українці, ми сподіваємось, що це чимшвидше закінчиться.

"Просто якісь нелюди": український чемпіон світу – про бомбардування стадіону Десни та оточення Путіна

Як дізнався про початок війни? 24 лютого я прокинувся о 5 ранку від звуку, схожого на винищувач, що пролітає, а дружина прокинулась буквально за кілька хвилин від звуку вибуху. Вона не повірила й сиділа в шоці, а я одразу ж відкрив телефон, прочитав новини, і побачив, що почалася війна. Далі пролунав ще один вибух, і ми зрозуміли, що треба діяти: збирати дітей, спускатися в паркінг, кудись у сховище, в підвал.

Дуже уважно стежу за всім, що відбувається. Також разом допомагаємо всім. Й інформаційно також: ми повинні донести світу, що це – російська агресія, чому є багато фактів. Ми все бачимо на власні очі, все знімаємо, фіксуємо, а не те, що російська пропаганда, де просто на словах усе, де не наводять жодних фактів. Це взагалі абсурд. Підтримую, звісно ж, контакти з партнерами, команда має групи: допомагаємо з виїздами та переїздом, намагаємося, хто чого потребує, допомогти, порадити або щось іще.

Як зараз минають дні? Щодня – мов "день бабака". Адже нічого не змінюється, бомбардування тривають, світ це все бачить, і діти це все бачать. Найстрашніше – діти гинуть, наші діти! Важливо, що ми всьому світові показуємо, що це справді просто геноцид", – поділився Пятов у коментарі офіційному сайту Шахтаря.

Росія напала на Україну: Ярмоленко забив і заплакав, Абрамович втрачає нових спонсорів, українці в Ювентусі (LIVE)