УКР РУС

Срна: Не знаю, скільки Ахметов терпітиме мій футбол у Шахтарі

21 жовтня 2023 Читать на русском

Виконувач обов'язків головного тренер "гірників" Даріо Срна розповів про те, якою має бути гра під його керівництвом.

"У який футбол має грати Шахтар? Точно не в такий, у який ми грали останні два-три місяці. Ми всі працювали і, щиро скажу, допомагали Патріку ван Леувену дещо змінити, але, на жаль, не йде і не йде.

Срна: Ми мінятимемо тренера доти, поки не знайдемо того, хто нам потрібен

Я не кажу, що в усьому лише його провина. Ні. Може, забракло удачі, десь травми, десь футболісти іноді недопрацьовували, недобігали. Але нам потрібний футбол Шахтаря. Коли я говорю про "шахтарський" футбол, то всі точно знають, що це таке. І він буде обов'язково – з новим тренером, зі мною, без мене.

І я скажу вам чесно: якщо я буду головним тренером, але не гратиму в "шахтарський" футбол, то президент терпітиме, але скільки, я не знаю. "Шахтарський" якісний, атакувальний футбол – на першому місці. Незалежно від того, хто тренер. Якщо цього футболу не буде, то нам із тренером не по дорозі. На жаль.

Тренер, який приїжджає сюди з будь-якої команди, повинен знати, куди він іде. Він повинен знати, що тут є одна сім'я, яка живе разом, готова страждати один за одного. Ну і тренер, за великим рахунком, має змінюватися. Але змінюватися на краще. І футболісти мають змінюватись під нового тренера. І якщо це збігається, то це вже зв'язок, який важко розбити. І коли президент це побачить, то, повірте мені, цей тренер буде найщасливішим у світі. Тому, так, кожен тренер, який приходить у Шахтар, повинен змінюватися, але й команда має підлаштовуватися під тренера", – сказав Срна у коментарі прес-службі "гірників".

Нагадаємо, дебютувати на посаді головного тренера Даріо зможе вже сьогодні, 21 жовтня, у матчі 11-го туру УПЛ проти ЛНЗ. Початок зустрічі о 17:00.

"У нас не вийшло": Срна – про звільнення ван Леувена, призначення тренером і майбутнього наставника Шахтаря