УКР РУС

"Спорт поза політикою" допоміг Спаллетті перед матчем проти України – тренер Італії ганебно вітав росіян з успіхами

19 листопада 2023 Читать на русском

Головий тренер збірної Італії Лучано Спаллетті незграбно виправдовувався за свої теплі стосунки з газпромівським Зенітом.

– Ще у травні ви привітали Зеніт з чемпіонським титулом у Росії, зокрема, особисто згадали голову Газпрому Олексія Міллера. Можете пояснити, чому через півтора року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ви публічно підтримуєте клуб, власники якого фінансують війну, яка захоплює та вбиває тисячі українців?

– По-перше, в тій команді я тренував багатьох футболістів і працював з багатьма тренерами. Крім того, залишилися 5 співробітників, з якими і я працював у цій команді. У мій час Олексій Міллер також очолював клуб. Я отримав привітання з перемогою у своєму чемпіонаті і думаю, що мав право зробити те ж саме, привітавши їх з перемогою в їхньому чемпіонаті.

Спаллетті та Віллаш-Боаш пробили дно, привітавши Зеніт з чемпіонством – ганебні відео

Мені здається, що трішки некоректно прив'язувати спортивні події, спортивну діяльність до конфліктів, з якими я категорично не згодний. Я проти будь-якого конфлікту та війни взагалі. Ми, італійці, в тому числі збірна Італії, дуже близькі до тих людей, які страждають.

Я і всі ми думаємо про людей, які хочуть жити в мирі, про дітей, яких вже немає. Хочу зазначити – ми дуже сподіваємось, що цей конфлікт якнайшвидше закінчиться. Ми близькі до всіх людей, які зазнають страждань. Я також повинен згадати про людей, які постраждали від паводка у Тоскані, – заявив Спалетті на прес-конференції.

Як Тимощук зраджував Україну: історія найвідомішого перевертня, який проміняв Батьківщину на гроші Газпрому