УКР РУС

Спеція зазнала прикрої поразки від Сампдорії – Коваленко відіграв увесь матч і був одним з найкращих у команді

22 жовтня 2021 Читать на русском

Сампдорія здолала Спецію в рамках 9-го туру Серії А. Читайте рахунок та огляд матчу на "Футбол 24".

Своєю грою проти Салернітани тиждень тому Віктор Коваленко буквально не залишив шансів Тьягу Мотті. Українець прогнозовано вдруге поспіль вийшов у стартовому складі на матч Серії А. Спеції належало зіграти проти сусідки в турнірній таблиці. Після минулого туру у Сампдорії було на одне очко менше.

Олійник продовжує запалювати у Фінляндії – шостий гол у чемпіонаті посприяв перемозі Сейнайокі

Гостьові трибуни не завадили "орлятам" ринутися вперед зі стартовим свистком. Перші хвилини команди провели поблизу воріт господарів. "Блучерк'ятті" вистояли, але належним чином відповісти не вдавалося. Якийсь час чи не єдиною зброєю Сампдорії були радіокеровані навіси Кандреви, якими не поспішали користуватися партнери. Зрештою, так і вдалося відкрити рахунок. Антоніо подав зі штрафного, і м'яч, ледве зачепивши голову оборонця, залетів у сітку. Спочатку сайт Серії А закономірно записав цей гол на вінгера "моряків".

Пропущений м'яч, здавалося, похитнув віру Спеції у власні сили. Вона віддала ініціативу супернику. Дуже недалекоглядне рішення. Нехай у Сампдорії вистачає проблем із побудовою гри, але наявність на полі Капуто та Габ'ядіні ніколи не можна ігнорувати. Якщо Франческо відверто пробачив гостям таку зухвалість, то Маноло – ні. Саме він допоміг Кандреві оформити дубль.

Тьягу Мотті під час перерви вдалося "завезти" своїх підопічних. Вони знову були активнішими. Пресингували, атакували, майже нічого не давали зробити Сампдорії. Інша річ, що і у самих виходило небагато. Другий тайм минув у жвавій безкомпромісній боротьбі, але рахунок вдалося змінити лише у компенсований час. Це Даніеле Верде наважився на шалений удар з лінії штрафного. Справжній шедевр, який лишень підсолодив поразку. Відтак, Сампдорія набрала 9 очок та піднялася на 13-те місце. Спеція розташувалася над зоною вильоту.

Коваленко – один з найкращих у Спеції

Однозначно оцінити гру Віктора Коваленка не так і просто. Сьогодні він був далеким від того, чим зробив собі рекламу шість днів тому. Причина банальна – тактична роль. Тьягу Мотта поставив українця в опорну зону. Фактично на пару з Маджорре вони повинні були виконувати чималий обсяг не дуже помітної роботи. Вони страхували, підчищали і готували власні атаки. На їхніх плечах була доставка м'яча в атакувальну третину. З цим вони справлялися. Проблеми Спеції починалися вже там. Саме ці два гравці виконали найбільше передач, якщо не враховувати захисників. Більшість пасів Коваленка – вперед. За очікуваними асистами він став другим у складі Спеції. Випередив українця лише Бастоні, який бомбардував штрафний Сампдорії передачами зі свого флангу.

На оборону Коваленку поки грати складно. Але це виключно через те, що у Спеції загалом цей компонент поки не доведений до автоматизму. Чимало все ще залежить від інстинктів та інтелекту футболістів. Відтак, підопічні Тьягу Мотти доволі часто втрачають або ж дублюють позиції один одного. Наш земляк не виключення, але у того ж Маджорре показники гірші. Натомість Віктор тактичні помилки намагався компенсувати працелюбністю. У його активі 4 успішних єдиноборства, 2 перехоплення та 6 повернень володіння.

Сампдорії дуже пощастило набрати три очки. Статистика доводить, що Спеція заслужила щонайменше на нічию. Саме Коваленко і Ко були справжніми господарями гри. Тьягу Мотта починав сезон взагалі без підготовки і ще жодного разу не мав у своєму розпорядженні оптимального складу. Навіть в таких умовах команда виглядає гідно. З часом мусять покращитися і результати. А Віктор Коваленко, схоже, поступово стає важливою фігурою у цьому процесі. Два поспіль повних матчі – це солідно. З вихованцем Шахтаря такого не траплялося майже три роки.

Ель Класіко після української розминки, доленосні дербі Сульшера і Моурінью + ще 4 топ-битви – анонс казкового вікенду