УКР РУС

Ювентус у компенсований час вирвав перемогу над Фіорентиною, Спеція завдяки асисту Коваленка переграла Торіно

6 листопада 2021 Читать на русском

В рамках поєдинку 12-го туру італійської Серії А Торіно зазнав мінімальної поразки від Спеції (0:1), а Фіорентина з тим же рахунком програла Ювентусу. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 12-й тур

Спеція – Торіно – 1:0

Гол: Сала, 58

Ювентус – Фіорентина – 1:0

Гол: Куадрадо, 90+1

Вилучення: Міленковіч, 73 (Фіорентина)

Спеція підходила до домашньої зустрічі проти Торіно, маючи 3-матчеву безвиграшну серію за плечами. Вона стала причиною падіння у зону вильоту, тож команді необхідно було перемагати за будь-яку ціну. Під таке завдання Тьяго Мотта випустив Коваленка у стартовому складі.

Коваленко віддав асист на шедевральний гол

В першому таймі суперники завдали всього по 2 удари, але при цьому вони двічі влучили у каркас. Так, на 11-й Верде пробив у стійку воріт туринців, а ті відповіли пострілом Бремера у поперечину на 19-й. Відпочивати команди відправились за нулів на табло, а от в середині другого тайму Спеція відкрила рахунок внаслідок шедеврального дальнього удару Сали. Асистував йому в цьому Коваленко.

Санабрія швидко міг відновити рівновагу, але його удар на 64-й хвилині пройшов повз правий кут. Потім команди розмінялися кількома перспективними атаками, але забити бодай ще один гол їм не вдалося. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Спеції, завдяки якій Коваленко і Ко піднялися на 15-ту сходинку в турнірній таблиці.

Ювентус у рідних стінах приймав Фіорентину, намагаючись перервати жахливу серію в три матчі без перемог і піднятись з 10-ї позиції. "Фіалки", однак, теж мали серйозне завдання – у випадку перемоги вони бодай на кілька годин піднялись би в зону ЛЧ. Словом, тут нічия теж нікого не влаштовувала. Усі бажали перемогти.

У першому таймі моментів виникало небагато, та й ті здебільшого були випадковими. Так, вже на 3-й хвилині голкіпер гостей невдало вибив м'яч у Морату, а на 10-й Альваро зачепився за винос, поставив корпус Міленковічу й вийшов сам на сам з Тераччано – втім, обігравши його, форвард зайшов у глухий кут. Фіорентина огризнулася подачею Бонавентури на Сапонару (той метрів з 10-ти у ворота не влучив) та небезпечним пострілом Кальєхона повз ліву стійку.

На перерву команди відправились за нулів на табло. Другий тайм туринці розпочали з кількох гострих ударів з меж штрафного, яким трішечки забракло точності, однак поступово "фіалки" вирівняли гру. Все виглядало досить нудно до 79-ї хвилини, коли Міленковіч отримав другу жовту, залишивши флорентійців у меншості. Ще за три хвилини К'єза міг відкрити рахунок ударом з гострого кута, однак поперечина врятувала Фіорентину.

До кінця основного часу на табло горіли "нулі", однак на 1-й компенсованій хвилині Ювентус таки вирвав перемогу. Її приніс Куадрадо, який замість прострілу з нульового кута у карному майданчику завдав удар – 1:0! Туринці перервали свою безвиграшну серію, піднявшись на 8 позицію.

"Кочергін вже мав такий досвід – не грати": агент хавбека Зорі – про несподіване переведення свого клієнта у дубль