УКР РУС

Інтер здолав Лечче й повернувся на другу позицію, Спеція з Коваленком не дотиснула конкурента у боротьбі за виживання

5 березня 2023 Читать на русском

У неділю заплановані 4 матчі 25 туру Серії А. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Серія А, 25 тур

Спеція – Верона – 0:0

Сампдорія – Салернітана – 0:0

Інтер – Лечче – 2:0

Голи: Мхітарян, 29, Мартінес, 53

Рома – Ювентус – 21:45

Циганков елегантно асистував у 3 турі поспіль, але Жирона програла аутсайдеру – екс-форвард Реала вивів із зони вильоту

Честь відкрити день випала борцям за виживання – Спеції та Вероні. "Орлята" проводили другий матч під керівництвом Леонардо Семплічі, який знову залишив Віктора Коваленка у запасі. Перший тайм минув у звичному обідньому темпі Італії – повільно і майже без моментів.

Гаїч міг вивести Верону вперед, проте головою з близької відстані пробив повз ворота. Ледачий футбол продовжився по перерві, аж раптом суперники обмінялися супермоментами упродовж кількох хвилин. Яя Каллон програв ближній бій кіперу Спеції, а Екдаль у відповідь струснув стійку воріт Верони.

Коваленко з'явився на 75-й хвилині. Майже відразу українець виконав удар-простріл на Нзолу, якого завалили у карному майданчику. Арбітр мовчав, а потім вилучив запасного кіпера господарів Маркетті за емоційні протести. Під завісу зустрічі Келвін Аміан міг приносити перемогу Спеції, проте його розкішний обвідний удар потягнув Періллі – 0:0. Нічия дозволила команді Коваленка втримати 3 очки переваги над Вероною, яка залишається в зоні вильоту.

У ще одному матчі Сампдорія розійшлась миром з Салернітаною. Відвертий аутсайдер Серії А був гострішим у першому таймі, але по перерві віддав ініціативу гостям. Зрештою, жодна з команд не змогла розпакувати ворота суперника і зустріч завершилась безгольовою нічиєю. Одне очко – неабияке досягнення для Сампдорії, яка бореться з Кремонезе за звання найгіршої у чемпіонаті Італії.

Інтер спокійно переміг Лечче. На 29-й хвилині рахунок відкрив Мхітарян, який ефектно вистрілив з лінії штрафного у праву дев'ятку, а на 53-й перевагу міланців подвоїв Лаутаро Мартінес – його удар теж виглядав красиво. 2:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Завдяки цій звитязі "нерадзуррі" обійшли Лаціо, набравши 50 очок і повернувшись на другу позицію в турнірній таблиці Серії А. Лечче тримається в 9-ти залікових балах від зони вильоту.

Мілан без шансів програв Фіорентині – нова тактика Піолі зламалася перед ключовим матчем Ліги чемпіонів