УКР РУС

Верона вирвала нічию з Ювентусом – шанси туринців на Скудетто стають примарними

27 лютого 2021 Читать на русском

В рамках 24-го туру італійської Серії А провели три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 24-й тур

Спеція – Парма – 2:2

Голи: Г'ясі, 52, 72 – Карамо, 17, Ернані, 25

Болонья – Лаціо – 2:0

Голи: Мбає, 19, Сансоне, 64

Нереалізований пенальті: Іммобіле, 17 (Лаціо)

Верона – Ювентус – 1:1

Голи: Барак, 77 – Роналду, 49

Програму 24-го туру Серії А відкривав домашній поєдинок Спеції проти Парми. Становище пармезанців перед зустріччю було катастрофічним: команда не знала перемог у 15-ти матчах поспіль, програвши десять з них – як наслідок, "хрестоносці" йшли на передостанній позиції у турнірній таблиці. Тиждень тому вони були близькими до перемоги над Удінезе, забивши два голи вже на старті, але у підсумку все завершилось бойовою нічиєю. Зі Спецією історія повторилася.

Екс-гравець Ювентуса Сартор опинився під домашнім арештом за вирощування марихуани

Гості вийшли вперед вже на 17-й хвилині зусиллями Карамо, якому вдався крутий прохід правим флангом у штрафний – в його завершенні Ян хитнув захисника й пробив у дальню дев'ятку. Ще за вісім хвилин Ернані подвоїв перевагу пармезанців, замкнувши подачу зі штрафного – 0:2! Втім, ще наприкінці першого тайму Спеція забила у відповідь – це Маджоре замкнув подачу Бастоні з лівого флангу. "Хрестоносців" врятував офсайд.

Господарі не знітились. На 52-й хвилині Г'ясі таки скоротив відставання в рахунку, пробивши з метру в порожні ворота після передачі від того ж Маджоре. На 72-й же Г'ясі зрівняв схожим чином, замкнувши простріл Верде з лівого флангу на лінію воротарського. Парма, однак, могла врятувати перемогу в компенсований час внаслідок потужного удару Куцки зі штрафного, але голкіпер врятував Спецію. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию. Парма не виграла у 16-му матчі поспіль.

Лаціо у боротьбі за єврокубки практично не має права на помилку, адже боротьба йде запекла, а суперники у вигляді Роми й Аталанти й так вже попереду. А ще потрібно було реабілітуватись перед фанами за нещодавню розгромну поразку від Баварії у Лізі чемпіонів, тому у матчі із Болоньєю підопічні Сімоне Індзагі катастрофічно потребували перемоги. Однак, все пішло не за планом з перших хвилин зустрічі.

"Три з 4 голів Лаціо забив собі замість Баварії": Індзагі розчарований виступом римлян у Лізі чемпіонів

На 17-й римляни отримали шанс вийти уперед завдяки пенальті, але його не зумів реалізувати Іммобіле – удар по центру воріт легко парирував Скорупскі. За кілька хвилин Мбає своєчасно опинився на добиванні у штрафному майданчику і покарав "орлів" за марнотратство.

У другому таймі ситуація на полі не змінилась. Гравці Лаціо контролювали м'яч та били по воротах, але загострити ситуацію у карному суперника ніяк не вдавалось. На 64-й хвилині перевагу господарів збільшив Сансоне. Навіть після цього римляни не прокинулись і до кінця матчу так і не змогли відквитати хоча б один гол. У підсумку – впевнена перемога Болоньї.

Програму дня закривав домашній поєдинок Верони проти Ювентуса. Туринці внаслідок двох поспіль поразок Мілана отримали шанс наблизитись до другої позиції на відстань одного очка, однак більш важливим було збереження шансів на Скудетто – Інтер мав відрив у вісім залікових балів, а у неділю міг збільшими гандикап до 11-ти (при матчі запасі). Таким чином, осічка "б'янконері" ризикувала позначити кінець чемпіонських перегонів у Італії.

Втім, Верона не збиралася стелити Юве червону доріжку. Вже на 7-й хвилині господарі могли вийти вперед внаслідок подачі на голову Фараоні – Марко пробив у дальню стійку. Після цього команди розмінялись кількома моментами середньої гостроти, але відкрити рахунок у першому таймі їм не вдалося. На старті другого ж туринці реалізували перевагу в класі: К'єза змістився з правого флангу на лівий півфланг, відкрився під розрізну передачу, увійшов у штрафний та покотив поперечний пас на Роналду – Кріштіану з правого краю розстріляв ворота. 0:1!

В наступні 25 хвилин у активі Ювентуса був лише дальній удар Роналду, який витягнув голкіпер. Верона ж лізла вперед та обстрілювала Щенсного з дистанції, а Іван Юріч проводив заміну за заміною. Одна з них таки принесла успіх: на 77-й хвилині свіжий Лазовіч прорвався лівим флангом та виконав подачу, а Барак замкнув точним ударом головою – 1:1!

Шокований Ювентус після цього взагалі нічого не створив (окрім удару Роналду зі стандарту в стінку), а господарі на 86-й могли ще й перемогу вирвати – це Лазовіч вистрілив з лівого кута карного майданчика у поперечину. Більше небезпечних моментів не було. Фінальний свисток зафіксував фатальну для Ювентуса нічию.

Трубін як наступник Хандановіча: Інтер хоче повторити історію легенди, а за голкіпера Шахтаря грають два фактори