УКР РУС

Мілан переграв Беневенто та повернувся у зону ЛЧ, Інтер впевнено здолав Кротоне й зміцнив лідерство

1 травня 2021 Читать на русском

В рамках 34-го туру Серії А було проведено кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 34-й тур

Верона – Спеція – 1:1

Голи: Сальседо, 46 – Сапонара, 86

Кротоне – Інтер – 0:2

Голи: Еріксен, 69, Хакімі, 90+3

Мілан – Беневенто – 2:0

Голи: Чалханоглу, 6, Ернандес, 61

Верона у рідних стінах приймала Спецію. Вже на 4-й хвилині господарі вирвались уперед завдяки голу Лазаньї, однак після перегляду VAR на предмет офсайду його було скасовано. Після цього гравці Верони мали ще кілька моментів, однак реалізувати їх не змогли, й команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Фарс замість іспиту: Суарес "здав" італійську автографами та селфі – компромат злили в мережу

На початку другого тайму господарі таки відкрили рахунок – Сальседо головою замкнув ювелірний навіс Лазовіча у карний майданчик. Гості одразу кинулись в атаку, й практично на останніх хвилинах основного часу таки зуміли зрівняти – відзначився свіжий Сапонара. У підсумку – бойова нічия.

Інтер завітав у гості до відвертого аутсайдера турнірної таблиці Кротоне. У першому таймі "нерадзуррі" мали безліч моментів для того, щоб відкрити рахунок, але реалізувати їх ніяк не вдавалось – ударам бракувало влучності, або суперника рятував голкіпер.

У другій половині зустрічі гольова засуха тривала до 69-ї хвилини, коли Еріксен з дальньої дистанції потужно вистрілив точнісінько під праву стійку. Господарі намагались нав'язувати боротьбу, однак за увесь матч зуміли завдати лише один удар у площину воріт. Вже на останніх хвилинах компенсованого часу ще один поклав Хакімі, і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Інтера – 0:2.

Нагадаємо, що у разі поразки або нічиєї Аталанти у завтрашньому поєдинку проти Сассуоло, "нерадзуррі" оформлять дострокове чемпіонство у Серії А, а шанси Кротоне на збереження прописки у чемпіонаті тепер дорівнюють нулю.

Останнім поєдинком на сьогодні була зустріч Мілана та Беневенто. Господарям вдалось забити швидкий гол – вже на 6-й хвилині Чалханоглу точним ударом у правий кут замкнув передачу Салемакерса у карний майданчик. Гості намагались нав'язувати боротьбу, однак до перерви нічого створити не змогли.

У другому таймі ситуація на полі не змінилась – "россонері" більше володіли м'ячем, та повністю контролювали гру. На 60-й їхню перевагу закріпив Ернандес, й інтрига була втрачена остаточно. Зрештою, матч так і добіг кінця із рахунком 2:0 на користь Мілана.

Завдяки цій перемозі підопічні Стефано Піолі піднялись на другу сходинку чемпіонату, випередивши Аталанту на один заліковий бал ("богиня" зіграла на один поєдинок менше). Беневенто ж залишився на 18-му місці першості.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ