УКР РУС

Ібрагімовіч голом не врятував Мілан від поразки, Фіорентина розписала мирову із Удінезе: 26-й тур Серії А, неділя

8 березня 2020 Читать на русском

В неділю в рамках 26-го туру Серії А відбулось 4 матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії, 26-й тур

Парма – СПАЛ – 0:1

Гол: Петанья, 70 (пенальті)

Мілан – Дженоа – 1:2

Голи: Ібрагімовіч, 77 – Пандев, 7, Кассата, 41

Сампдорія – Верона – 2:1

Голи: Квальярелла, 77, 85 (пенальті) – Дзакканьї, 32

Удінезе – Фіорентина – 0:0

Ігровий день розпочав поєдинок при порожніх трибунах Парма – СПАЛ. Для господарів цей матч був надзвичайно важливим, адже перемога могла впритул наблизити їх до зони єврокубків. Не дивлячись на це, перший тайм зустрічі виявився особливо нудним. Команди завдали по декілька ударів, але тільки 2 з них влучили у площину воріт і голкіпери легко з ними впорались.

Міністр спорту Італії ледь не зірвав Серію А – чиновник зупинив гравців, які вже були готові розпочати матч

У другому таймі темп гри пришвидшився. Вже на 49-й хвилині Валотті увірвався у штрафний майданчик. Він отримав чудову поперечну передачу та пробив у нижній лівий кут, але голкіпер виконав приголомшливий сейв. На 70-й після грубого фолу у штрафному арбітр призначив одинадцятиметровий. Його реалізував Петанья, легко перегравши воротаря. Господарі відчайдушно намагались відігратись, але захист суперника діяв на "відмінно". Завдяки цій перемозі СПАЛ із 18-ма очками піднявся на 19-сходинку першості і наблизився до виходу із зони вильоту, натомість Парма із 35-ма пунктами залишились на 9-му місці.

Мілан на Сан-Сіро зустрічався із Дженоа. Рідні стіни не допомогли "россонері" і вже на 7-й хвилині Кассата блискуче обіграв Ернандеса і віддав на дальню, яку замкнув Пандев. А під завісу тайму Шьоне в межах карного майстерно скинув п'ятою на Кассату, який в дотик збільшив перевагу "грифонів".

У другому таймі "россонері" відчайдушно прагнули відігратись. На 77-й Ібрагімовіч на добиванні після сумбуру у штрафному таки зумів спрямувати м'яч у ворота – 1:2. Проте більше забити Мілану ніяк не вдавалось. Завдяки цій перемозі Дженоа вдалось вийти із зони вильоту і зараз він посідає 16-у сходинку чемпіонату, маючи у своєму активі 25 залікових балів, натомість Мілан із 36-ма пунктами залишився на 7-у місці першості.

Сампдорія приймала Верону. Гостям вдалось відкрити рахунок на 32-й хвилині. Лазовіч навісив у штрафний майданчик, а Дзакканьї у боротьбі зумів внести м'яч у ворота. Більше у цій половині зустрічі цікавих моментів не відбулось.

У другому таймі темп гри значно пришвидшився – господарі прагнули відігратись. На 77-й їм це вдалось. Квальярелла в дотик замкнув простріл у штрафну, зрівнявши рахунок у матчі. Це додало сил лігурійцям. Під завісу тайму вони заробили пенальті, яке реалізував той же Квальярелла, легко перегравши воротаря. Завдяки цій перемозі Сампдорія піднялась на 16-те місце і віддалилась від зони вильоту, натомість Верона залишилась на 8-й сходинці чемпіонату із 35-ма пунктами.

Завершував ігровий день поєдинок Удінезе – Фіорентина. Господарі мали чудову нагоду відкрити рахунок вже на 15-й хвилині, але її змарнував Яяло не влучивши у ворота з меж карного майданчика. Трохи згодом Фортуна дала шанс відкрити рахунок "фіалкам", проте Міленкович влучив у праву стійку. Зрештою, команди пішли на відпочинок із нульовим рахунком.

Після перерви темп гри змінився – стало більше ударів та небезпечних моментів. Віддати перевагу не можна було жодному з супротивників. На 76-й Лазанья завдав потужно удару у лівий кут, але кіпер гостей Дронговскі вкотре врятував свою команду. Свисток зафіксував нульову нічию. В результаті цієї нічиї Удінезе піднявся 14-ту сходинку першості з 28-ма очками, а Фіорентина залишилась на 12-му місці чемпіонату з 30-ма пунктами.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ