УКР РУС

Скандал у збірній Чехії: гравці вживали алкоголь перед ключовим матчем за вихід на Євро-2024 – їх вже вигнали з командиlight

19 листопада 2023 Читать на русском

Збірна Чехії втратила трьох футболістів на поєдинок 10-го туру відбору Євро-2024 проти Молдови. Причина – грубе порушення режиму.

Владімір Цоуфал, Якуб Брабец і Ян Кухта виключені зі збірної Чехії через порушення режиму. У ніч з суботи на неділю футболісти пішли в нічний клуб, де пробули до ранку. Не обійшлося без вживання алкоголю. Тренерський штаб на чолі з Ярославом Шилгави миттєво ухвалив рішення – гравці вже залишили розташування збірної, йдеться в офіційній заяві.

"Пиво і алкоголь ніколи не куштував": гравець збірної України – про єдину спокусу в Чехії і труднощі з рідною мовою

Усі троє вийшли у стартовому складі на матч проти Польщі, який завершився з рахунком 1:1. Із Молдовою Цоуфал, Брабец і Кухта, зрозуміло, тепер не зіграють.

Цоуфал, який грає за Вест Хем, і Брабец (Аріс) є одними з найдосвідченіших чеських футболістів. Серед нинішнього складу вони посідають друге і третє місця відповідно за кількістю матчів у складі національної збірної. Більше зіграв тільки капітан Томаш Соучек.

Матч Чехія – Молдова відбудеться 20 листопада. Щоб вийти на Євро-2024, господарям достаньої нічиєї, а Молдові потрібна тільки перемога.

Данія достроково пробилась на Євро-2024, дотиснувши Словенію, Польща не втримала перемогу над Чехією