УКР РУС

Синя картка у футболі: президент ФІФА виніс фатальний вердикт нововведенню

2 березня 12:48 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Очільник ФІФА Джанні Інфантіно запевнив, що на елітному футбольному рівні нововведення у вигляді синіх карток чекати не варто.

Нещодавно з'явилася інформація, що у футболі можуть впровадити новий вид карток. Отримання футболістом синьої картки означатиме його тимчасове вилучення на 10 хвилин. Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) планувала затвердити це рішення вже у березні, на засіданні щорічної Асамблеї в Шотландії.

На думку очільника ФІФА Джанні Інфантіно, який теж був присутній на засіданні 1 березня, синіх карток у футболі найближчим часом чекати не варто. Принаймні, на професіональному рівні.

Що буде, якщо воротар отримає синю картку – тренери матимуть два варіанти

"На елітному рівні синіх карток не буде. ФІФА категорично проти цього. Як президент ФІФА я не знав про ці плани. Вважаю, що Міжнародна федерація футболу теж має право голосу в цьому питанні. Якщо вам потрібен заголовок, скажу так: "Червона картка синім карткам".

ФІФА завжди відкрита до нових ідей і пропозицій. Але суть футболу як гри теж має бути збережена. Традиції потрібно захищати. Синьої картки не буде. Крапка", – цитує Інфантіно Mundo Deportivo.

Зло чи дар божий: Суперліга отримала другий шанс, але Україна ризикує втратити нові перемоги над Барсою та Реалом