УКР РУС

Син Шевченка офіційно отримав дебютний виклик у збірну України – він міг виступати за Англію чи СШАlight

6 березня 10:23 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко сформував заявку для виступу в еліт-раунді кваліфікації юнацького Євро-2024.

Виклик отримали 20 гравців, серед яких двоє воротарів, інформує прес-служба УАФ.

Син Шевченка голом вивів Уотфорд у фінал Кубка – кандидат у збірну України забив вже у 4-му матчі

Однією з головних інтриг було запрошення 17-річного Крістіана Шевченка, який суттєво спрогресував у молодіжній системі Уотфорда. Син володаря "Золотого м'яча-2004" має право також виступати за США чи Англію, але зробив вибір на користь історичної Батьківщини. Шевченко-молодший – один з шести легіонерів у заявці. Є у списку і Данило Кревсун – представник Борусії Дортмунд, невиклик якого на попередні матчі наробив гучного резонансу.

Нагадаємо, збірна України U-19 ще під керівництвом Олега Кузнєцова посіла перше місце кваліфікаційної групи, випередивши Мальту (3:1), Словаччину (4:0) та Косово (0:4). У лютому цю вікову групу підхопив Дмитро Михайленко.

На стадії еліт-раунду "синьо-жовті" потрапили до квартету 7, де зіграють проти Швейцарії, Латвії та Північної Македонії (господар групи). Матчі триватимуть з 20 по 26 березня. Лише переможці семи груп еліт-раунду приєднаються до господаря, Північної Ірландії, у фінальній стадії, яка проходитиме 15-28 липня цього року і стане відбором від УЄФА до ЧС-2025 (U-20).

Син Шевченка нарозхват, Мудрика кинули на Волинь, брат-близнюк створив великі проблеми Зінченку – вони вразили Англію