УКР РУС

"Сиділи до другої ночі": Кварцяний розповів, чому Ребров таки не очолив збірну України і як голосували за Петракова

22 листопада 2021 Читать на русском

Колишній головний тренер Волині Віталій Кварцяний пригадав, як Виконком УАФ призначив Олександра Петракова наставником збірної України.

"У серпні, коли всі ми зібралися у Києві на Виконкомі УАФ, першого ж дня на роль головного тренера національної збірної пропонувалася кандидатура Сергія Реброва. Але тоді виникла проблема за умовами контракту з його нинішнім клубом – Аль-Айном.

"Велика частина там і моєї роботи, мого штабу": Шевченко привітав збірну України з виходом у плей-офф ЧС-2022

У цій ситуації ніхто нічого не зрозумів, як і не було ясності щодо того, чи продовжить Андрій Шевченко угоду з УАФ. Хоч усі присутні члени Виконкому й сиділи довго, годин п'ять-шість, проте до чіткої визначеності щодо тренерської теми ми так і не дійшли. Через тиждень, знову зібравшись у столиці у Будинку футболу, усю першу половину дня чекали звісток щодо Реброва. Думали: ось-ось щось стане відомо ним. Але час минав: 10 годин, 11... На цей раз ми сиділи на Виконкомі УАФ ще довше, близько десятої години поспіль – з 15:00 до 02:00 ночі.

Ближче до завершення засідання до зали запросили Олександра Петракова, про кандидатуру якого ми не знали. Хоча ходили розмови, що, напевно, буде запропоновано його. Зрештою члени виконкому проголосували за його кандидатуру", – сказав Кварцяний у коментарі Meta-ratings.

Похмілля чемпіонів Європи, фіаско Роналду, несподіванка з Альбіону загрожує Україні – ревю європейського відбору на ЧС