УКР РУС

"Швидкий гол надломив Шахтар": Петряк поскаржився на суддівство у матчі з РБ Лейпциг

3 листопада 2022 Читать на русском

Півзахисник "гірників" Іван Петряк розповів про причини поразки у матчі 6-го туру Ліги чемпіонів з "биками" (0:4).

"У них фізично сильна команда, а швидкий гол нас надломив, і вже потрібно було відкриватися. Вони скористалися нашими помилками, ми ж не змогли забити, хоча декілька гарних моментів було. РБ Лейпциг свої моменти реалізував.

Шахтар – РБ Лейпциг: УЄФА обрав найкращого гравця матчу Ліги чемпіонів

Я не згоден, що нам забракло емоцій. Ми готувались, емоцій було достатньо, тренер нас сильно мотивував. Ми хотіли перемогти, але це футбол. Повторюся: швидкий гол усе вирішив. Нам потрібна була лише перемога, і нормально, що команда почала відкриватися, тому ми й програли.

Щодо арбітра, який судив в англійській манері... У декількох епізодах за моєї участі рефері в УПЛ призначив би штрафний. Мене збивали, і я відчував, що суперник ще й зверху на мене впав. Я відчув дотик і не зміг встояти на ногах, однак суддя, який був поруч, і боковий рефері мовчали. Напевно, вони звикли до такої гри, а ми – ні. Якби я зміг встояти на ногах, я встояв би.

За що Шахтар боротиметься в Лізі Європи? Життя покаже. Зараз ми готуємось до чемпіонату, адже ігри кожні три дні. Треба думати лише про наступний матч, а в Лізі Європи дивитимемося за суперником", – цитує Петряка офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, у матчі за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів "гірники" не змогли нав'язати німцям свій сценарій (0:4) і продовжать євровесну у Лізі Європи.

РБ Лейпциг розгромив Шахтар у битві за плей-офф Ліги чемпіонів – "гірники" проведуть весну в Лізі Європи