УКР РУС

Байєр розписав бойову нічию зі Штутгартом і закріпився на вершині Бундесліги – "шваби" втратили шанс обійти Баварію

10 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 14-й тур чемпіонату Німеччини завершували два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 14-й тур

Штутгарт – Байєр – 1:1

Голи: Фюріх, 40 – Вірц, 47

Кельн – Майнц – 0:0

Баварія зазнала принизливого розгрому від Айнтрахта, пропустивши 5 голів, Уніон перервав 10-матчеву безвиграшну серію

У центральному матчі туру Штутгарт приймав Байєр. Обидві команди прагнули скористатись вчорашньою осічкою Баварії, яка несподівано була розгромлена Антрахтом (1:5), зазнавши першої поразки в сезоні. У першому таймі господарі значно домінували – Фюріх вже на 3-й хвилині мав відкривати рахунок, але Градецкі врятував. Йому відповів Адлі, влучивши у ліву стійку. В середині тайму моментами обмінялись Ундав та Боніфейс, однак знову класно зіграли кіпери. На перерву "шваби" пішли перемагаючи – Фюріх таки зміг реалізувати одну зі своїх спроб.

Другий тайм стартував з гола Вірца, а вже за мить Джака міг подвоювати перевагу "фармацевтів", але м'яч зупинила стійка. Леверкузенці значно додали після відпочинку та розвинути успіх так і не змогли. Бойова нічия принесла Байєру 36 очок і закріпила на вершині турнірної таблиці, Штутгарт набрав 31 пункт і на 1 бал відстає від Баварії.

У ще одній зустрічі Кельн розійшовся миром з Майнцом. Аутсайдери Бундесліги провели доволі жвавий поєдинок з невеликою кількістю гольових моментів. В середині другого тайму "карнавальники" навіть спромоглись забити, але через офсайд взяття воріт було скасовано. Наприкінці зустрічі Тільманн влучив у стійку, змарнувавши шанс підняти Кельн з зони вильоту.

Борусія програла Лейпцигу в матчі з 5 голами – Дортмунд 80 хвилин у меншості, забив собі і ледь не врятувався