УКР РУС

Шевченко розповів про методи роботи у збірній України

8 жовтня 2019 Читать на русском

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко розповів про принципи роботи тренерського штабу та вплив на нього Валерія Лобановського.

"Зараз є структура, фундамент, який ми заклали у збірній, команда рухається у цьому напрямку. Ми не можемо зупинятися, повинні постійно прогресувати, щоб залишатися конкурентними. Вся робота спрямована на прогрес. Зобов’язані грати в той футбол, який дозволить конкурувати з сильними суперниками.

Шевченко однозначно відповів на чутки про переговори з Міланом

Кожен тренер, з яким я працював, залишив певну пам'ять – позитивну або негативну в якихось моментах. Це досвід. Найбільше, звісно, вплинув Валерій Васильович Лобановський. Коли він свого часу працював з Динамо і збірною, то був одним з найсучасніших тренерів. Залучав науку, використовував прогресивні методики. Я є його прихильником. Переймав його досвід.

Але футбол змінюється, вимоги змінюються. Тренер повинен завжди вчитися. Це говорив сам Лобановський. Ми кожен день вчимося. Вся моя робота протягом трьох років проводилася з використанням відеопідтримки, працює науковий клас. Інформація про нашу роботу задокументована", – розповів Шевченко в ефірі програми Мова Футболу на holos.fm.

Нагадаємо, вже 11 жовтня Україна у кваліфікації Євро-2020 зустрінеться з Литвою, а за три дні – з Португалією.

Євро-2020: що потрібно збірній України у вирішальній стадії відбору для виходу на чемпіонат