УКР РУС

Шевченко озвучив головні вимоги до футболістів збірної України

13 вересня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів як намагається мотивувати своїх підопічних.

"Якщо хочеш зрозуміти молоде покоління, починай з ними спілкуватися, зав'язуй відносини. Шукай точки дотику. Я роблю це постійно. І з ними мені дійсно цікаво. Я намагаюся їх зрозуміти, у мене це добре виходить.

Шевченко назвав свого спортивного ідола

Так, я строгий. Мені подобається дисципліна. Може хтось запізнитися, так. Потрібно зрозуміти, чи було це вимушено чи людина вирішила, що для неї це не так важливо.

Я по-різному дивлюся на багато речей, але для мене важливо живити атмосферу в команді. Щоб вона постійно як живий організм функціонувала, прогресувала, щоб не було якоїсь внутрішньої отрути, яка руйнуватиме організм. Я як головний тренер повинен за цим стежити.

Найголовніше за ці роки – я ставлю вимоги щодо дисципліни. І футболісти будуть дивитися, як я сам виконую ці вимоги. За 4-5 років моєї роботи я жодного разу не запізнився. Завжди приїжджав першим. Думаю, футболісти це поважають. Найголовніше – особистий приклад. Коли ти сам показуєш те, чого вимагаєш, тоді до тебе будуть ставитися з повагою.

Друге – я ставлю перед гравцями чіткі завдання. Ті, з яким вони можуть впоратися. Я не вимагаю від футболіста того, чого він не може дати команді або мені як тренеру. Я завжди правильно дозую ці вимоги.

Якщо фідбек є – у нас буде все добре. Але якщо бачу, що з якихось причин він може це зробити, але не робить – майбутнього у нас не буде. Я завжди даю шанс. Не один і не два. Може, це психологія, якась замкнутість, відчуває себе не розкуто. Якщо кількома шансами не скористатися, буде важко потім повернутися", – сказав Шевченко у програмі "Вацко Live".

"Шевченко зробив перший важливий крок": у збірній України назвали мету на Лігу націй і пригрозили Іспанії реваншем