УКР РУС

Вернидуб із Шерифом знову безсилий проти Інтера: найгірший матч нашого тренера, Шахтар підштовхують до прірви

3 листопада 2021 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Шериф приймав Інтер в рамках 4-го туру групового етапу ЛЧ. Читайте рахунок та огляд матчу в цій новині на "Футбол 24".

1:14 за ударами по воротах, 33:67 – за володінням м’ячем. Статистика першого тайму лише підкреслила нерівність сил на користь Інтера. Міланці з перших хвилин пішли в атаку, щоправда, тривалий час заряджали свої гармати. Обстріл почався з 15 хвилини, коли Лаутаро підрізав головою у дальній кут, але не влучив. Одразу ж два небезпечні стандарти виконав Дімарко. Спершу його гостру подачу зі штрафного в останній момент перервав Крістіано. А після корнера Джеко не влучив у площину воріт буквально з метра.

У середині тайму – новий вибух адреналіну. Атанасіадіс грубо помилився на виході, Лаутаро двічі поспіль пробивав по воротах, але його удари блокували захисники. За мить Крістіано фактично знімає м’яч із голови Мартінеса, який готувався замкнути подачу у порожній кут, а Дарміан добиває невлучно. Ще було рандеву Джеко із голкіпером, а також красивий дальній постріл все того ж Лаутаро – Шериф врятувала стійка.

Наче й не було 15 хвилин перерви. Інтер продовжив натиск, до атаки долучився свіжий Дюмфріс, який замінив Дарміана. І дуже швидко оборона господарів капітулювала. Два гравці Шерифа зіткнулися поблизу центру поля, подарувавши м’яч опонентам. Відаль скинув на Брозовіча, той на замаху прибрав захисників і потужно приклався у самісінький кутик – 0:1.

Молдовани скористалися коротким заспокоєнням фаворита і провели кілька власних атак. Здалеку пробивали Крістіано (перший удар у площину воріт Хандановіча) і Тілль (вище). Проте на 66-ій хвилині Інтер подвоїв рахунок. Атанасіадіс потягнув убивчий удар де Врея після подачі кутового, впорався із блискавичним добиванням Шкріняра, але перед ще одним пострілом словацького захисника виявився безсилим – 0:2.

На цьому матч можна було завершувати. Інтер спокійно контролював м’яч, а Шериф зневірився у своїх силах. Зневірився настільки, що Дуланто грубо помилився на куті власного штрафного, свіжий Алексіс Санчес, який кількома секундами раніше вийшов на заміну, перехопив м’яч і дав під поперечку – 0:3. Гол престижу все ж стався: Траоре забив за хвилину до фінального свистка.

Після 4-х турів Інтер піднімається на другу сходинку у групі (7 очок). Шериф опустився на третю позицію (6 балів).

Найгірший матч Вернидуба

Колись це мало статися. У четвертому турі ЛЧ сенсаційний Шериф був несхожим сам на себе. Команді не вдавалися швидкі переходи з оборони в атаку. Лівий латераль Крістіано був змушений у поті чола відпрацьовувати в обороні, а часу й сил на кинджальні рейди вперед практично не залишалося. Збився приціл у люксембурзького снайпера Тілля. Зазвичай ешелонований захист нагадував прохідний двір. Ба, навіть голкіпер Атанасіадіс, герой мадридського тріумфу, сьогодні помилявся, наче дебютант. Його невпевненість передалася всій команді.

Прагматичний Сімоне Індзагі та його Інтер розгадали секрет молдовського дива. Зіграли проти Вернидуба максимально зібрано і тактично грамотно. Шериф не мав ані найменшого шансу уникнути поразки в обох поєдинках – особливо у Тирасполі. Залишається констатувати поки що найгірший матч українського тренера у груповому етапі ЛЧ. Звісно, шанси молдован на продовження казки в ЛЧ ще залишаються. Шериф відстає від другої сходинки лише на одне очко, у завершальних двох турах може трапитися, що завгодно. Але чомусь наявне відчуття, що цей Інтер, який давненько не грав у плей-офф найпрестижнішого євротурніру, свого вже не відпустить.

Шахтар де-факто без євровесни

А що ж із нашими інтересами у групі D? Шахтарем програно настільки багато, що від будь-якого підсумку тираспольського поєдинку – ні тепло, ні холодно. Мабуть, найкращим варіантом для "гірників" стала б перемога Шерифа. За таких розкладів молдовани і Реал набирали по 9 очок, а Інтер залишився б із 4-ма. Чудовий шанс позмагатися з міланцями за 1/16 Ліги Європи!

Проте тепер навіть ЛЄ – практично недосяжна для віце-чемпіонів України. Аби відіграти у Шерифа 5-очковий дефіцит, належить обов’язково класти на лопатки Інтер у наступному турі на Джузеппе Меацца, а потім долати молдован у Києві. І ще надважливо, щоб хлопці Вернидуба не взяли жодного очка проти Реала, який, у принципі, не рватиме кігті – його влаштує і нічия. Шанси на те, що абсолютно всі аргументи зійдуться на користь Шахтаря, існують, хоча й примарні. Так чи інакше, прощатися потрібно переконливо.

Реал з боями переграв Шахтар у 4 турі ЛЧ – українці практично вилітають, але отримують оплески Мадрида