УКР РУС

Астон Вілла у компенсований час вирвала перемогу в Лестера і вийшла на друге місце АПЛ з ідеальними показниками

18 жовтня 2020 Читать на русском

У рамках недільної програми 5-го туру АПЛ відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 5-й тур

Шеффілд Юнайтед – Фулхем – 1:1

Голи: Шарп, 85 (пенальті) – Лукман, 77

Нереалізований пенальті: Мітровіч, 57

Крістал Пелас – Брайтон – 1:1

Голи: Заха, 19 (пен) – Макалістер, 90

Вилучення: Данк, 90+4

Лестер Сіті – Астон Вілла – 0:1

Гол: Барклі, 90+1

Шеффілд Юнайтед приймав Фулхем. Ще у першому таймі обидві команди могли відкривати рахунок, але "дачників" щоразу рятував голкіпер, а "клинки" непогано діяли у обороні. Команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

Агуеро грубо схопив за шию жінку-арбітра, проте уникнув покарання

По перерві гості могли вийти уперед завдяки пенальті, але його не зміг реалізувати Мітровіч – його удар влучив у поперечину. На 77-й оборона Шеффілда таки провалилась і крізь трьох захисників прорвався Лукман, який ударом під перекладину вивів Фулхем уперед. Під завісу зустрічі у штрафному майданчику сфолив Мітровіч, за що рефері покарав його одинадцятиметровим. Нагоду зрівняти рахунок не змарнував Шарп. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию – 1:1.

Крістал Пелас у рідних стінах зустрічався з Брайтоном, відкривши рахунок вже на 19-й хвилині з пенальті, який реалізував Заха – Вілфрід забив сьомий гол у ворота Брайтона у всіх турнірах за кар'єру. Жодному іншому клубу він стільки не забивав. Це був перший і останній удар по воротах гостей.

Брайтон відчайдушно намагався відігратися, але добитися свого "чайкам" вдалося аж на 90-й хвилині, коли Макалістер завершив контратаку ударом з лінії штрафного з рикошетом від захисника – 1:1. Після цього гра тривала ще одинадцять хвилин, за які Кехілл встиг отримати травму, а Данк побачив перед собою червону картку. А от голів вболівальники більше не побачили.

Лестер прагнув реабілітуватись за розгромну поразку від Вест Хему, а Астон Вілла у цьому сезоні ще не знала смаку поразки і перебувала на фоні підйому від нищівної перемоги над Ліверпулем, тож матч обіцяв бути цікавим. Не зважаючи на це, перший тайм виявився безгольовим і особливо небезпечних моментів глядачам не подарував.

Перший цікавий і відразу гольовий момент був аж у компенсований час. Барклі з 30-ти метрів потужно пробив у лівий кут – голкіпер цього не очікував і не зміг врятувати свою команду.

Астон Вілла не програє четверту гру поспіль і з 12-ма очками піднімається на другу сходинку першості, маючи у запасі одну гру, натомість Лестер залишився на четвертому із 9-ма пунктами.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ