УКР РУС

Шахтар втратив лідера перед матчем життя в Лізі чемпіонів – Йовічевіч озвучив невтішний прогноз

30 жовтня 2022 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Ігор Йовічевіч розповів про пошкодження Олександра Зубкова перед грою з РБ Лейпциг у Лізі чемпіонів та повідомив про стан ще двох травмованих гравців.

"До травмованих Коноплі та Шведа приєднався Зубков? Протягом гри ми могли заслужити перемогу, водночас і Олександрія показала, що грає в гарний, небезпечний, швидкий футбол, – результат є закономірним. Мене більше турбує травма Зубкова, адже кожному тренеру хочеться, щоб усі футболісти були здоровими й готувалися до наступної гри.

Божевільні гойдалки Шахтаря у відеоогляді матчу з Олександрією – 2:2

Конопля та Швед мають певні проблеми, і зараз у нас з'являється проблема. Тепер ми змушені думати, ким замінити Олександра. Він смикнув задню поверхню стегна, і коли таке відбувається миттєво, це на довгий час і це не спазм.

Коли повернуться Швед та Конопля? Подивимось. Конопля завтра спробує потренуватися, однак чи зникне біль? Позитивна динаміка є – подивимось на нього в контактному тренуванні: чи зможе витримати темп, щоб розуміли, чи можемо розраховувати на нього в грі проти РБ Лейпциг.

А Швед уже деякий час має проблеми з пахом, і динаміка відновлення в нього не така. Очеретьку також потрібно ще кілька днів, аби повернутися. Шкода, що два корисні лівоногі вінгери, які підходять під нашу модель гри, зараз не з командою", – наводить слова Йовічевіча офіційний сайт Шахтаря.

Нагадаємо, "гірники" вже 2 листопада зустрінуться з РБ Лейпциг у битві за другу путівку до плей-офф Ліги чемпіонів. Наразі Шахтар має 6 очок, тоді як у німців 9 пунктів, тож українську команду влаштує лише перемога. Травмований Олександр Зубков у поточному сезоні забив 4 голи у 12-ти матчах (2 з них – Реалу в Лізі чемпіонів).

Шахтар втратив очки з Олександрією: 4 голи, вилучення і пошкодження лідера перед матчем за життя