УКР РУС

Шахтар влаштував істерику на рівному місці – комітет арбітрів оголосив вердикт за мотивами скандалу в матчі з Поліссям

28 листопада 2023 Читать на русском

Комітет арбітрів УАФ не поділяє гнівних висновків представників Шахтаря після матчу УПЛ проти Полісся (0:0).

У дебюті зустрічі захисник житомирців Владислав Шаповал жорстко вдарив по гомілкостопу Валерія Бондаря. Рефері Ігор Пасхал обмежився жовтою карткою, що неабияк розлютило представників Шахтаря. Спортивний директор "гірників" Даріо Срна закликав УАФ втрутитися, але в комітеті арбітрів цей епізод оцінюють по-іншому.

"Мовчати ми більше не можемо": Срна вибухнув через суддівство у матчі Шахтар – Полісся, пригадавши серію вилучень

"Гравця № 11 ФК Полісся, який намагається вести боротьбу за м'яч, випереджає суперник, який зіграв першим. Як це часто трапляється в таких ситуаціях, контакту між ступнями гравців не уникнути, а отже, це сталося ненавмисно через запізнення гравця ФК Полісся. При цьому цей прийом не містив у собі такої інтенсивності або сили, щоб створити загрозу здоров'ю суперника. Із цієї причини це потрібно вважати фолом, що було скоєно у нерозсудливій манері, а сама динаміка та інтенсивність не містила в собі надмірної сили або жорстокості, незважаючи на те, що точка контакту була трохи вище, ніж за звичайного наступу.

VAR правильно обмежується перевіркою того, що сталося, оскільки арбітр правильно виніс попередження гравцю № 11 ФК Полісся", – йдеться у заяві на офіційному сайті УАФ.

"У Європі інші судді, вони завжди дають грати": Валерій Бондар – про свій фатальний промах і жорстку гру Полісся