УКР РУС

Шахтар провів спокійну репетицію перед ЛЧ – "гірники" перемогли СК Дніпро-1 і стали головним переслідувачем Динамо

11 вересня 2021 Читать на русском

Шахтар і СК Дніпро-1 зустрічались в рамках 7 туру УПЛ. Звіт про гру читайте на "Футбол 24".

Де Дзербі залишив Траоре у запасі, давши шанс Фернандо зіграти на вістрі атаки. У всьому іншому склад Шахтаря був звичний – рівно 4 українці, і Матвієнко в центрі захисту замість дискваліфікованого Марлона.

"Гірники" дуже потужно розпочали зустріч. Кожокару відбив удар Тете з гострого кута, ще раз СК Дніпро-1 врятувала стійка. На 15-й хвилині вже не допоміг ніхто. Саме Фернандо протягнув м'яч паралельно карному майданчику і закрутив точно в дальній кут. Перша нагода гостей трапилася в середині тайму. Довбик замикав подачу кутового, але цього разу стійка була на боці Шахтаря. Майже відразу надактивний Фернандо могутньо пробив по центру – Кожокару не дрімав.

Де Дзербі порівняв перемогу в УПЛ і Лізі чемпіонів – наставник Шахтаря здивував своїми пріоритетами

По перерві "гірники" скинули оберти, за що ледь не поплатилися. На 57-ій хвилині Вітао незграбно пропустив простріл з флангу, але Пятов переграв Когута у ближньому бою. Елементарні фейли вже стали "візитівкою" бразильського центрбека Шахтаря. Незабаром Де Дзербі провів потрійну заміну – Фернандо, Ісмаїлі і Тете поступилися місцями Траоре, Корнієнку і Соломону. "Новий" центрфорвард донеччан явно міг занести собі цю годину в актив.

Дуже скоро Траоре міг забити свій м'яч, але запустив м'яч над воротами. Була і відверто кумедна спроба заробити пенальті. У ці хвилини СК Дніпро-1 навіть не думав про випади, затиснувшись у своєму карному майданчику. Шахтар скористався такою пасивністю на 88-й хвилині. Траоре отримав ще один вихід сам на сам з Кожокару і поцілив точно в нижній кут.

2:0 – Шахтар здобув перемогу на класі та став одноосібно другим у турнірній таблиці УПЛ. У вівторок (14 вересня) підопічні Де Дзербі протистоятимуть Шерифу в рамках першого туру групового етапу ЛЧ.

Динамо впевнено переграло Металіст 1925 – Шкурін і Гармаш феєрять, результативна заміна Луческу, зміцнене лідерство